14.7 C
Kotor

Slušaj online radio

Novaković Đurović: Tivat će do kraja godine imati završen prostorno-urbanistički plan

Foto CG News

Ministarka ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Ana Novaković Đurović boravila je danas u službenoj posjeti Tivtu i razgovarala sa predsjednikom Opštine, Željkom Komnenovićem sa saradnicima, a potom i sa mještanima mjesnih zajednica Krtoli i Lepetane.

U ime Opštine Tivat pored predsjednika Željka Komnenovića sastanku su prisustvovali i predsjednik Skupštine opštine Tivat Miljan Marković, potpredsjednik Opštine Tivat Jovan Brinić i glavni gradski arhitekta Marko Popović.

Suština razgovora ticala se planiranja prostora u Tivtu, konkretno povezana sa PUP-om Tivat, i DUP-ovima Lepetane i Krtoli.

“Tivat će do kraja ove godine imati završen prostorno-urbanistički plan Opštine”, poručila je ministarka Novaković Đurović. Dodala je da će MEPPU razmotriti svaku sugestiju i inicijativu koja ide u pravcu racionalnih infrastrukturnih potreba opštine, kao i da nema suštinskih prepreka da Tivat realizuje svoje strateške pravce razvoja.

“Veoma mi je važno što sam razgovarala i sa predstavnicima mjesnih zajednica Lepetane i Krtoli. Donošenje PUP-a Tivat biće osnova za rješavanje problema stanovnika koji gravitiraju u okviru DUP-a Lepetani, a koji se odnose na vodoizvorište Plavda, lokaciju za PPOV i  proširenje građevinskog područja”, izjavila je ministarka.

Foto CG News

Predsjednik Opštine Tivat, Željko Komnenović naglasio je da je današnji sastanak veoma važan zbog strategije razvoja grada.

“Vijest dana je da će MEPPU do kraja godine pripremiti PUP Tivta. Sada kreću javne rasprave i slijedi aktivno učešće građana. Problem Lepetana rješavaće se kroz PUP izgradnjom Postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda za područje ovog dijela grada”, poručio je predsjednik Komnenović.

Dodao je da bi do početka maja trebalo da bude gotov Nacrt državne studije lokacije za Župu,  što je veoma značajno, jer se na tom mjestu planira izgradnja škole.

Izvor:CG News

Najčitanije