19.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Nove mjere – Zabranjena svadbena okupljanja, sahrane u krugu porodice

Kotor – foto Boka News

Od danas su u Crnoj Gori zabranjena svadbena okupljanja, a sahrane se mogu obavljati samo u užem krugu porodice. To su nove privremene mjere zaštite građana od virusa korona, koje je donijelo Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti.

“Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti je sa ciljem zaštite građana i sprečavanja daljeg širenja koronavirusa u Crnoj Gori, a uočavajući visok stepen rizika po stanovništvo koji predstavljaju okupljanja na svadbama i sahranama, donijelo odluku o usvajanju privremenih mjera: zabrane svadbenih okupljanja i o obavljanju sahrana umrlih lica isključivo u krugu uže porodice”, saopšteno je iz Vlade.

Odluka je kasno sinoć objavljena u Službenom listu Crne Gore i već je na snazi.

“Pozivamo još jednom građane da se striktno i bez izuzetka pridržavaju svih propisanih mjera jer je to u interesu njih samih, njihovih porodica i cijelog društva”, poručuju iz Vlade.

Pojašnjavaju da se ranija zabrana prevoza više od dvije odrasle osobe u automobilu, više ne odnosi na vozila za prevoz zaposlenih, vozila medija i vozila hitnih službi.

Najčitanije