23.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Nove solarne klupe u Tivtu

Pametna klupa na Pinima

Kompanija Luštica Development donirala je građanima Tivta dvije nove pametne solarne klupe koje su postavljene na šetalištu Pine i na Trgu magnolija. Novim su zamijenjene već dotrajale pametne klupe koje je ova kompanija donirala gradu 2016. godine čime je Tivat postao prva opština u Crnoj Gori koja raspolaže ekološkim i visoko-tehnološkim urbanim mobilijarom ove vrste.

Menadžerka opštine Patricia Pobrić navela je da je u pitanju savremen i na oštećenja vrlo otporan gradski mobilijar.

“Klupe proizvode električnu energiju, posjeduju dva bežična punjača za mobilne telefone, a predstavljaju i vid ambijentalne rasvjete budući da sadrže LED svjetla” – navela je Pobrić, zahvalivši se kompaniji Luštica Development na ovoj donaciji.

Klupe vrijedne 7.200 € su energetski nezavisne i sadrže fotonaponske module snage 99w, GPS, Li-Ion baterije, senzore kojima se mjeri vazdušni pritisak, vlažnost i temperatura vazduha, a bilježe i informacije o ukupno proizvedenoj energiji.

“Unapređenje našeg neposrednog okruženja energetski efikasnim rješenjima u svakodnevnom životu dio je naše težnje da razvijamo Lušticu Bay kao održivu zajednicu. Vjerujemo da će ove multifunkcionalne klupe biti veoma korisne i Tivćanima i posjetiocima, i da će zahvaljujući atraktivnom izgledu i performansima koje pružaju, postati nova tačka okupljanja u Tivtu, naročito mladih ljudi, saopštio je Marko Vukašević, šef sektora za saradnju sa lokalnom zajednicom i Vladom.

Najčitanije