27 C
Kotor

Slušaj online radio

Igalo – Novi stadion za nove generacije

Kompijuterska animacija

Izgradnjom novog stadiona FK Igalo na području Servisne zone, Herceg Novi će dobiti novi, moderan sportski objekat, koji će obogatiti turističku ponudu u zimskom periodu, a hotelijerima i privrednicima vezanim za sportski turizam omogućiti bolje poslovanje. Fudbalski centar će pored glavnog stadiona imati i tri pomoćna fudbalska terena, jedan manji za mlađe kategorije, kao i dva pomoćna terena za tenis sa pratećim objektima.

Prema riječima potpredsjednika Opštine Herceg Novi Miloša Konjevića, novi fudbalski centar će se prostirati na oko 75 hiljada kvadratnih metara, a procijenjena vrijednost projekta, čija bi realizacije mogla početi već iduće godine, iznosi oko pet miliona eura. Stadion će biti kapaciteta 2200 sjedećih mjesta, odnosno maksimalnih 2500 sa uračunatima mjestima za stajanje.

Konjević je naglasio da je i prilikom nedavnog obilježavanja jubileja 90 godina postojanja FK Igalo, i predsjednik Fudbalskog Saveza Crne Gore Dejan Savićević pružio podršku inicijativi Opštine Herceg Novi i kluba sa Solila, a veliki oslonac u realizaciji biće dugogodišnji predsjednik kluba i sadašnji pokrovitelj Stefan Vukićević.

Kompijuterska animacija

Kako je naglasio, Igalo zaslužuje da ima prvoligaša i sve uslove koje su sportskim klubovima u Crnoj Gori i regionu neophodni za unaprijeđenje rada i ostvarivanje što boljih rezulata. Za nekih sedam do osam godina bi se mogle igrati i utakmice u okviru evropkih takmičenja, uzimajući u obzir da je idejno rješenje rađeno prema svim propisima UEFA 2 kategorije standarda, što podrazumijeva utakmice pretkvalifikacija Lige šampiona, prvog i drugog kola kvalifikacija Lige Evrope, kao i zvanične utakmice reprezentacije mlađih kategorija.

Najčitanije