18 C
Kotor

Slušaj online radio

Novi stari maslinici – završna konferencija u Gornjoj Lastvi

Obnova starih maslinovih stabala i maslinika

Završna konferencija projekta Novi stari maslinici – Platforma za obnovu i razvoj maslinarstva kao osnove ruralnog razvoja na Vrmcu biće održana u subotu 14. decembra u Domu kulture “Ilija Marković“ u Gornjoj Lastvi u 11 sati.

Projekat se finansira iz sredstava Evropske unije, nosilac je Kulturno zavičajno udruženje Napredak Gornja Lastva iz Tivta, a partneri su Udruženje maslinara Boka i Udruženje Kamelija iz Stoliva, Kotor. Sprovodi se u okviru projekta “Ruralni razvoj vođen od strane ruralnih organizacija civilnog društva“ koji sprovodi Fondacija za povezivanje prirodnih vrijednosti i ljudi (Connecting Natural Values& People Foundation – CNVP) u partnerstvu sa Regionalnom razvojnom agencijom za Bjelasicu, Komove i Prokletije iz Berana, Unije farmera Crne Gore iz Pljevalja, u saradnji sa Mrežom za ruralni razvoj Crne Gore.

Maslina

Kao dio projekta štampane su publikacije: Djevičansko maslinovo ulje – kako ga prepoznati, čuvati i konzumirati autora Ćazima Alkovića, Obnova starih maslinovih stabala, Frana Strikića, Foto priručnik za rezidbu maslinovih stabala Stanislava Štambuka, Zakonodavni okvir za razvoj maslinarstva u Crnoj Gori i Strategija obnove maslinarstva na Vrmcu Frana Strikića Publikacije su namijenjene prije svega maslinarima i biće podijeljene besplatno.

Najčitanije