16.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Očekivano – Opština Kotor podijelila sredstva za NVO…

Opština Kotor foto Boka News

Komisija za raspodjelu sredstava NVO u Opštini Kotor donjela je odluku o dodijeli sredstava za 2019. godinu. Odlukom o visini, kriterijumima, načinu i postupku raspodjele sredstava NVO a u skladu sa Budžetom Opštine Kotor za 2019. godinu, planirana su sredstava u iznosi od 160.816 eura.

Na konkurs je pristiglo 23 projektna predloga, sredstva su odobrena za 12 NVO.

Nevladine organizacije koje imaju poseban status za Opštinu Kotor, Bokeljska mornarica, Gradska muzika Kotor i Srpsko pjevačko društvo ,Jedinstvone konkurišu za sredstva putem projekata već im se sredstva dodjeljuju na osnovu podnijetih izvještaja, planova i programa. Izvještaji, planovi i programi su uredno predati i analizirani te je Komsija za raspodjelu sredstava ovim NVO rasporedila 32.163,20 eura na jednake djelove u iznosu od 10.721,06 eura po svakoj organizaciji.

Preostali iznosu od 128.652 eura odobron je za 12 NVO i to:

Umjetnosti življenja Crne Gore 4.500 eura, Škola sporta – sport za sve 3.190 eura, Folklorni ansambl “Nikola Đurković” 3.600 eura, Koltrina 16.236,00 eura, Eko centar Delfin 24.781 eura, Hrvatsko građansko društvo Crne Gore 4.400 eura, Udruženje paraplegičara 7.440 eura, Probaj domaće iz Kotora 5.024 eura, Eksperimentalna scena Teatar 303, 4.345 eura Primorski trag 5.300 eura, Istraživački omladinski centar 5.100 eura, Oporavak 9.280 eura.

Predsjednik komisije Nenad Vukadinović.

Nezavisni procjenjivači bodovali su 22 projekta za koje su sačinili pojedinačne bodovne liste i iste dostavili Komisiji radi sačinjavanja Rang liste i donošenja Odluke o raspodjeli sredstava za projekte.

NVO Razvojno edukativni centar je diskvalifikovana iz daljeg procesa evaluacije iz razloga što je Komsija utvrdila konflikt interesa.

Zanimljivo da NVO “Expeditio” koja je imala najveći broj bodova, nisu odobrena sredstva za projekat “Nastavljamo stazama kroz svjetsku baštinu” sa obrazloženjem da “nije predviđeno finasiranje aktivnosti NVO koje su u nadležnosti ili odgovornosti vlade i da Opština Kotor naredne godine planira usvajanje Odluke o lokalnim planinarskim stazama kojom će se definisati uređenje i održavanje planinarskih staza, te sa vašim projektom ulazite u domen i nadležnosti sekretarijata Opštine”.

Naravno, nije prošao ni projekat “Kotorski horizonti i paralele – Boka News” jer nema dovoljan broj bodova po osnovu “doprinosa ostvarivanja opšteg interesa”…

Najčitanije