11.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Novi sukobi Izraela i Hamasa, napadi na civilne objekte

Novi sukobi Izraela i Hamasa, napadi na civilne objekte Foto: Alexander Ermochenko / Reuters

Novi sukobi nakon završenog primirja između Izraela i Hamasa. Kako tvrde palestinski izvori, izraelska vojska nastavlja s neselektivnim topovskim udarima na civilne objekte u pojasu Gaze, dok izraelski vojni vrh poručuje da su svi ciljevi legitimni i isključivo vojni. Humanitarna situacija sve je teža, a pitanje na koje nema odgovora je na koji će se način dopremati međunarodna humanitarna pomoć?

Palestinski izvori javljaju o topovskim udarima na civilne objekte

Novi sukobi nakon završenog primirja između Izraela i Hamasa. Kako tvrde palestinski izvori, izraelska vojska nastavlja s neselektivnim topovskim udarima na civilne objekte u pojasu Gaze, dok izraelski vojni vrh poručuje da su svi ciljevi legitimni i isključivo vojni.

Humanitarna situacija sve je teža, a pitanje na koje nema odgovora je na koji će se način dopremati međunarodna humanitarna pomoć.

– Doista ne znam odgovor. Prije ovog primirja imali smo kakvu-takvu priliku za dostavu humanitarne pomoći, no nakon početka novog sukoba sve je postalo još složenije. I ono najvažnije, vrlo opasno za ljude koji dostavljaju humanitarnu pomoć, tvrdi glasnogovornik UN-a Stephane Dujarric.

Prosvjednik se samozapalio ispred izraelskog konzulata u Atlanti

Prosvjednik s palestinskom zastavom zapalio se u petak ispred izraelskog konzulata u Atlanti, objavila je policija.

Prosvjednik, koji nije identificiran, u kritičnom je stanju, rekao je načelnik policije Darin Schierbaum na konferenciji za novinare. Ozlijeđen je i zaštitar koji je pokušao intervenirati.

– Vjerujemo da je zgrada sigurna i ne vidimo nikakvu prijetnju, rekao je načelnik. Ovo je bio čin ekstremnog političkog protesta, dodao je.

Izvor:HRT-Hina

Najčitanije