25 C
Kotor

Slušaj online radio

Novi udar na hutiste u Jemenu

Američki nosač aviona

Nekoliko eksplozija u Sani

Najnoviji napad, za koji je SAD rekao da mu je cilj bila radarska postaja, izveden je raketama Tomahawk s američkog razarača Carney.

Hutisti su objavili da je napadnut glavni grad Sana, a njegovi stanovnici prijavili su na društvenim mrežama nekoliko eksplozija.

Zbog eskalacije oružanih sukoba u Crvenom moru porasle su cijene vozarina, a brodari u strahu preusmjeravaju brodove na dulju rutu oko Rta dobre nade. Vozarine na putu od Šangaja do Europe jučer su porasle za više od osam posto. Što kriza bude dulje trajala, izazvat će više poremećaja u prekooceanskom prijevozu tereta diljem svijeta.

Novi udari na hutiste u Jemenu

SAD je jutros ponovno izveo napad na područje pod kontrolom jemenskih hutista, ali znatno manjeg opsega nego prethodne noći. Cilj je, navodno, trebao biti radar.

Televizijski kanal kojim upravljaju hutisti javlja da je napadnut glavni grad Jemena. Stanovnici Sane prijavili su na društvenim mrežama nekoliko eksplozija.

Američki predsjednik Joe Biden nazvao je snage jemenskih hutista terorističkom organizacijom. Zaprijetio im je novim udarom nastave li napadati komercijalne brodove u Crvenom moru.

Bijela kuća priopćila je da SAD ne želi rat s Jemenom, ali da neće oklijevati poduzeti daljnje korake.

Izvor:HRT-Hina

Najčitanije