13.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Novinari iz Njemačke specijalizovani za outdoor i aktivni turizam posjetili NP Durmitor i Skadarsko jezero

Direktor JPNPCG Elvir Klica i direktor NP Skadarsko jezero Nenad Ivanovic sa predstavnicima medija iz Njemacke u organizaciji NTO CG u NP Skadarsko jezer

U cilju upoznavanja sa prirodnim ljepotama i turističkom ponudom Crne Gore, u organizaciji NTO CG, novinari iz Njemačke specijalizovani za outdoor i aktivni turizam, posjetili su NP Durmitor i NP Skadarsko jezero, 4 – 6. juna 2018. godine.

„Od velikog je značaja promocija najznačajnijh vrijednosti crnogorskih nacionalnih parkova i njihove turističke ponude zasnovane na prirodi i aktivnom odmoru kod predstavnika međunarodnih medija. U tom kontekstu sagledavamo i ovu studijsku posjetu njemačkih medija koji su imali prilku da se upoznaju sa dijelom turističke ponude NP Durmitor i NP Skadarsko jezero, što će ih, očekujemo, podstaći, kao i njihove sugrađane, da posjete crnogorske nacionalne parkove. Svake godine Parkovi bilježe povećanje broja posjetilaca što je, između ostalog, rezultat efikasnije promocije u saradnji sa NTO CG i lokalnim turističkim organizacijama“, kazao je direktor JPNPCG Elvir Klica.

U NP Durmitor, UNESKO zaštićenom području, novinari su splavarili rijekom Tarom, te uprkos kišnom vremenu, pješačili dijelom edukativne staze oko Crnog jezera, i posjetili Centar za posjetioce. Tom prilikom, direktor NP Durmitor Tomo Pajović informisao je o najznačajnijim aktivnostima i turističkoj ponudi i posebno istakao da je „kao prirodno dobro izuzetne univerzalne vrijednosti, NP Durmitor, 1980. godine upisan na UNESKO-vu Listu svjetske kulturne i prirodne baštine, a rijeka Tara u Svjetske ekološke rezervate biosfere od 1977. godine.“

U NP Skadarsko jezero novinari su imali priliku da obiđu Centar za posjetioce na Vranjini, i uživaju u kajakarenju i krstarenju jezerom.

„Pored turističke ponude, kao što je krstarenje jezerom, posjeta Centrima za posjetioce, kajakarenje i pješačenje, sportski ribolov, vinske staze, ono što dodatno privlači turiste je svakako i gastro ponuda lokalnih ribljih restorana i domaći autohtoni proizvodi sa ovog podneblja“, kazao je direktor NP Skadarsko jezero Nenad Ivanović.

Posjeta predstavnika medija iz Njemačke doprinosi efikasnijoj promociji turističke ponude Nacionalnih parkova Crne Gore na međunarodnom planu u saradnji sa Nacionalnom turističkom organizacijom Crne Gore i predstavnicima turističke privrede. Imajući u vidu značaj promocije vrijednosti crnogorskih parkova, predstavnici JPNPCG u saradnji sa NTO CG, u prvom kvartalu ove godine, učestvovali su na međunarodnim sajmovima u Beču, Minhenu i Berlinu.

Najčitanije