27.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Novljani osvojili sedmu uzastopnu titulu

Jadran – foto FB Jadran

Novljani su sinoć kod kuće u četvrtom meču finalne serije savladali Primorac 10:5 i stigli do sedme uzastopne, a ukupno desete titule. Domaćin je u meč ušao mnogo bolje, prvu četvrtinu riješio 3:0, a Kotorani su do prvog gola, u četvrtom meču na Škveru, stigli tek nakon devet minuta. Strijelac je bio Đorđije Stanojević, koji je do tog minuta osvojio čak četiri lopte! Gosti su imali šansu da potpuno preokrenu meč, ali su promašili dva peterca – Molten (jedan odbranio Petar Tešanović) i dva puta nijesu realizovali igrača više.

Nakon slabije realizacije (u prvoj četvrtini šut 11-0) Mlađan Janović je uspio da savladala Tešanovića (MVP finalne serije) za 3:2, da bi u finišu domaći sa dva brza gola Danila Radovića i Martina Gardaševića vratili prednost. Nakon odmora Jadran je nastavio da pogađa i serijom 3:0 (Vasilije Radović i Marko Petković 2) stigao do velike zalihe od šest golova (8:2).

Do kraja meča novljanski vaterpolisti znali su da sačuvaju prednost.

– Čestitam Jadranu. Finalna serija bila je zanimljiva i dali smo joj visok nivo. Teško je bilo igrati kada se promaše tri peterca, a kasnije je Jadran dobijao priliku na minut, dva, da poentira. Ponovo čestitam na zasluženoj pobjedi ekipi Jadranu. Treba biti realan, Jadran je bio puno uigraniji što je odlučilo finalnu seriju. Našim mladim igračima i u budućnosti treba pružati šansu, a bez bazena će stagnirati. Najteže je bilo momcima, putovali su do Budve – gubili vrijeme, ali idemo dalje – kazao je trener Primorca Sandro Sukno.

Jadran je sezonu završio duplom krunom.

– Svaka utakmica je bila interesantna, zanimljiva i teška. Finale je zaslužilo epitet finala i nadam se da ćemo u narednim godinama uspjeti da klupski vaterpolo podignemo na viši nivo. Primorac je ozbiljnim radom zaslužio svako poštovanje, a mi smo uspjeli da odbranimo titulu što je ogroman uspjeh. Prezadovoljan sam. Natavićemo da radimo, a nadamo se da će iz rada izaći rezultati. Mislim da se i vide po našoj nacionalnoj selekciji – kazao je Petar Radanović, trener Jadrana.

Novljanski tim je u Ligi šampiona bio blizu da dođe do završnog turnira, međutim povrede i korona uticali su na izdanja mlade ekipe. Sa druge strane Primorac je u drugom po kvalitetu takmičenju u Evropi zaustavljen u osmini finala od Solnoka koji je kasnije osvojio trofej Evrokupa.

Nacionalni tim okuplja se u ponedjeljak 

Pripreme za Olimpijske igre u Tokiju vaterpolo reprezentacija Crne Gore počeće u poneđeljak. Selektor Vladimir Gojković okupiće uglavnom igrače iz domaćih klubova, a kasnije će se nacionalnom timu priključiti reprezentativci iz inostranstva.

Najčitanije