7.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Novljani se oprostili od Evrope

Jadran – Savona

Jadran je pobijedio Savonu 13:12, ali nije prošao u četvrtfinale Evrokupa.

Novljani su bili “kratki” za još pet golova (kako bi se rezultatski izjednačili) jer su u Italiji izgubili 16:10.

Oproštaj od Evrope je bio častan, a Savona našeg reprezentativca Bogdana Đurđića je pokazala da će biti najozbiljniji kandidat za osvajanje drugog po kvalitetu klupskog takmičenja.

U meču, u kojem su igrači trenera Petra Radanovića tražili čudo, gosti su ušli bolje – vodili su 2:0, 4:2, a čak četiri gola (kod 8:8) postigli su iz kontranapada. Tek u trećoj četvrtini naš šampion se razbudio, sa dva brza gola (za minut i po) stigao je do prvog vođstva – 7:6, a u drugom minutu posljednje dionice bilo je 12:10. Mogli su Novljani, nakon šestog gola iz peterca (bez promašaja) za 13:11 da uvećaju razliku i to tri puta, ali iskusniji i očigledno je bilo kvalitetniji rival, je mirnom igrom priveo utakmicu do kraja.

Jovan Vujović je odigrao odličan meč, sjajan je bio na centarskoj poziciji sa dva gola, iznudio je tri peterca i isključenja, a najefikasniji Ivan Nagaev je četiri gola postigao sa pet metara.

Centri gostujuće ekipe Roki i Bruni dali su ukupno pet golova, a naš reprezentativac Đurđić dva i to iz kontranapada.

Jadran se oprostio od Evrope, ranije je ispao iz Lige šampiona, a u Evrokupu nije imao sreće jer je izvukao trenutno drugoplasiranu ekipu iz šampionata Italije.

/A.M./

Najčitanije