14.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Novljani se žale na rad građevinskih mašina: Sezona da bude kapitalni projekat

Građevinski radovi HN – foto Dan

Trenutno je na snazi odluka o izvođenju građevinskih radova, ali da su iz nje izuzete kapitalne investicije za grad – glavna autobuska stanica i izgradnja cjevovoda na poluostrvu Luštica


Rad građevinskih mašina na gradilištu buduće glavne autobuske stanice u Igalu, ali i mašine na tek završenom šetalištu u Igalu, smetaju Novljanima, pa su negodovanja sve glasnija. Na buku uzrokovanu, kako kažu, dinamitom, žale se i stanovnici Luštice. Podsjetićemo da je trenutno na snazi odluka o izvođenju građevinskih radova, ali da su iz nje izuzete kapitalne investicije za grad – glavna autobuska stanica i izgradnja cjevovoda na poluostrvu Luštica. Sekretar za komunalne djelatnosti Vasilije Seferović je potvrdio da izvođač radova kotorski Briv constraction nakon završenih radova na šetalištu uklanja zemlju.

– Prvo je uklonjeno smeće, a i nakon toga i skoro sva zemlja. Bili su objektivni razlozi zašto se kasnilo, ne stvara se velika buka, bitno je da se ukloni – kaže Seferović. Kada je riječ o naseljima Igala, poput Šišteta, Drenovoka, Bajkovine i Gomile, koji su upućeni na gradilište glavne autobuske stanice, nijesu zadovoljni odgovorom da je gradilište zbog toga što je u pitanju kapitalni projekat, izuzeto iz pomenute odluke.

Kažu da je buka nesnosna, kao prašina koja se podiže od radova na temeljima budućeg objekta. Smatraju da je sezona kapitalni projekat, da se gosti ne trebaju rastjerivati bukom, te da su radovi mogli početi i nakon sezone.

/K.M./

Izvor:Dan

Najčitanije