19.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Novljanin osumnjičen za razbojništvo: Ukrao 1.430 eura iz Pošte, pokušao da opljačka kladionicu

Herceg Novi – hapšenje

Hercegnovska policija rasvijetlila je dva krivična djela iz oblasti imovinskog kriminaliteta izvršena u oktobru 2022. i januaru 2023. godine. Uhapšen je V.Š. (25) iz Herceg Novog koji se tereti za krivično djelo razbojništvo i krivično djelo razbojništvo u pokušaju.

V.Š. (25) iz Herceg Novog uhapšen je zbog sumnje da je u oktobru prošle godine maskiran i uz prijetnju nožem ukrao 1.430 eura iz poslovnice Pošte Crne Gore u Baošićima, a da je u januaru ove godine, ponovo maskiran i držeći nož, pokušao da opkjačka kladionicu u istom mjestu.

Uhapšeni  V. Š. (25) se, kako su precizirali iz Uprave policije, tereti za krivično djelo razbojništvo i krivično djelo razbojništvo u pokušaju.

– Policija je došla do sumnje da je V. Š. u oktobru 2022. godine maskiran ušao u poslovnicu Pošte Crne Gore u mjestu Baošići i uz prijetnju nožem otuđio novac u iznosu od 1.430 eura. Na taj način je izvršio krivično djelo razbojništvo. Osumnjičenom se se na teret stavlja i krivično djelo razbojništvo u pokušaju koje je izvršio u januaru ove godine kada je maskiran, držeći nož u ruci, ušao u jednu sportsku kladionicu u Baošićima i uz upotrebu fizičke snage pokušao da otuđi novac – naveli su iz UP i dodali da ga je u tome spriječila zaposlena, nakon čega se udaljio iz kladionice.

V. Š. će, dodaju, biti priveden nadležnom tužiocu uz krivičnu prijavu na dalje postupanje.

Najčitanije