26 C
Kotor

Slušaj online radio

Novska Lista: Novim performansom Turistička organizacija pokazala da nije javna služba

Novska lista – foto Boka News

Ledeni tobogan otopio brojne probleme u TO Herceg Novi



“Još jednim minimalnim kvorumom i još jednom nategnutom većinom Skupština Turističke Organizacije odbila je inicijativu svog Osnivača, Skupštine Opštine Herceg Novi, da pokrene proceduru razriješenja direktorice, Milje Vitorović, zbog nesavijesnog i nepravilnog rada”, saopšteno je danas iz Novske Liste.

Članovi Skupštine TOHN tijesnom većinom ocijenili su da je savjesno i pravilno platiti Valentini Katić 120.000 eura iz džepa Novljana za mjesečni zakup ledenog tobogana koji je trebao biti jedan od dva najveća u Evropi a nije, koji je trebao biti najveći u regionu a nije, koji je trebao biti u Herceg Novom za Praznik Mimoze a nije, koji je trebao imati 20 sanki a nije, i koji je, na kraju krajeva, trebao biti ledeni, ali nije bio čak ni to.

Ovakva odluka ogolila je i dva velika problema grada Herceg Novog.

Prvi je što članovi “turističke skupštine” među kojima nema niti jednog kojeg je delegirala Novska Lista, kao da ne shvataju da Skupštinu Opštine Herceg Novi biraju građani Herceg Novog, i da su odbornici Skupštine opštine ODGOVORNI građanima Herceg Novog! Odbornici moraju da čuvaju novac poreskih obveznika, ali to minimalnom kvorumu i još minimalnijoj većini u “turističkoj” ne znači ništa. Ono što će im možda značiti je da će za svoj rad odgovarati istoj Skupštini Opštine Herceg Novi koja ih je na njihove funkcije delegirala.

Drugi problem je taj što su se skupe greške ponavljale nekoliko puta tokom 2023. godine! Isti odbornici i isti građani Herceg Novog svjedočili su odlivima od 120.000 eura najprije za Exit, a zatim i za Family Fun koji ne postoji ni u planu ni u programu. Za sve ove takozvane “projekte”, TO HN je dobijala podršku Skupštinske većine od samo jednog glasa viška, i uvijek bez glasova Novske Liste. Ustalila se i praksa da se na taj jedan glas često čekalo da se neko od odbornika Demokrata ili Nove srpske demokratije smiluje da dođe i pokloni glas za rasipanje hercegnovskih finansija.

Postavlja se pitanje, kome se i zašto plaća ova identična rata nekoliko puta godišnje i zašto za nju glasaju predstavnici ovih partija? Kakav god da je odgovor na ovo pitanje, građani Herceg Novog zaslužuju da ga čuju!

Performansom od sinoć, Turistička organizacija je pokazala da nije javna služba koja promoviše grad Herceg Novi, već interesna grupacija, čiji je zadatak da se bavi rasipanjem novca Novljana, zadatak Novske liste i svih onih koji vode računa o gradu i žele da spriječe negovu pljačku, je da se o ovoj temi govori dok svi odgovori, i oni sudski i oni politički, ne ugledaju svjetlo dana i ne dožive sud javnosti, kaže se u saopštenju Novske Liste.

Najčitanije