25 C
Kotor

Slušaj online radio

“Novska skalinada”

HN - Skalinada
HN – Skalinada

Triatlon klub Herceg Novi priprema novi i jedinstven projekat prvu “Novsku skalinadu”.

Radi se o jedinstvenoj trci koja će se održati na prostoru od gradske luke Škver stepeništima starog grada sve do tvrđave Španjola na čijim zidinama je cilj.

Na samu ideju organizacijie ovakve trke došli smo ugledavši se na najpoznatiju trku stepenica na svijetu u New Yourk-u (Empire State Building Run up) kao i gradova u okruženju – Split(Marjanska skalinada),Zagreb(Zagrebčanka) i Beograd (Avalski toranj).

Herceg Novi je poznat kao grad od skalina tako da je sasvim prirodno i zasluženo da dobije manifestaciju koja je posvećena upravo tome.

Ruta Skalinade povezuje 5 najznačajnijih utvrđenja grad – :ostatke tvrđave Citadela, tvrđavu Forte Mare,Sat kulu,Kanli kulu i tvrđavu Španjola. Staza kojom će se trčati “Novska skalinada” duga je 1280m, na njoj je ukupno 646 stepenica (skalina) a cilj trke se nalazi na 178m nadmorske visine. Ulaskom u cilj otvara se jedinstveni pogled na ulaz u Bokokotorski zaliv.Triatlon klub H. Novi

Nadamo se da će “Hercegnovska skalinada” postati tradicionalno dešavanje i brend Herceg Novog.
Pozivamo sve naše sugrađane kao i ljude iz drugih gradova Crne Gore i šire da nam se priključe i učestvuju u ovom jedinstvenom događaju.Pozitivna energija i dobro druženje su zagarantovani, kažu iz Trijatlon kluba Herceg – Novi.

“Novaska skalinada” održati će se kao sportski dio “Praznika mimoze”. Ovim putem obavještavamo da su otvorene prijave za prvu “Novsku skalinadu”,

U pripremi za Skalinadu okupljanje novskih trkača zakazano je za 25. januar – nedelja kada je planirano 8. kolo novske lige trčanja sa startom u 10 sati na platou ispred Titove vile.
Pored standardne trke na 5 km najavljena je i trka na 10 km sa zajedničkim startom, s tim što će se na dužoj trci trčati dva kruga na potezu od Titove vile do Bokine plaže i nazad.
Triatlon klub Herceg Novi poziva sugrađane da dođu i naprave korisnu stvar za sebe i dovedu svoju formu na željeni nivo. Ovo je, podsjećaju posljednja prilika da se provjeri forma pred dugo očekivanu novsku Skalinadu.

Satnica:

Nedelja, 8. Februar 2015.
08:30 Okupljanje takmičara i podizanje startnih brojeva na prostoru gradske luke Škver
9:30 Ceremonija otvaranje trke
10:30 Start 1. Novske Skalinade (Takmičari startuju pojedinačno u razmaku od 30 sekundi)
12:30 – 13:30 Podjela nagrada, završna ceremonija.
-Za prijave do 31.01.2015 iznos startnine je 5.00€, nakon toga je 10.00€,
– Startnina se može uplati na žiro račun triatlon kluba Herceg Novi kod CKB 510-76895-21
-Za sve takmičare prijavljene do 31.01.2015 biće obezbjeđene majice a za ostale ne garantujemo
-Takmičari nastupaju na sopstvenu odgovornost

Više informacija o trci i prijavama možete naći na stranici triatlon klub-a Herceg Novi www.3hercegnovi.me ili putem e-mail: 3hercegnovi@gmail.com

Najčitanije