14.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Novska skalinada odgođena zbog epidemiološke situacije

Novska-skalinada foto RTHN

Prijave za ovogodišnje izdanje Novske skalinade su zaključene, rasprodato je svih 150 slotova, vrijeme idealno za održavanje, sada već, tradicionalne trke novskim skalama od Škvera do Španjole, ali zbog epidemiološke situacije organizatori su primorani da događaj odgode.

Kako bi zbog mjere zabrane međugradskog saobraćaja u danima vikenda veliki broj takmičara bio spriječen da dođe u Herceg Novi, te kako je u poslednjih nekoliko dana značajno pogoršana epidemiološka situacija, u Triatlon klubu Herceg Novi smatraju da je u opštem interesu svih da se trka odgodi dok se epidemiološka situacija ne popravi, kako bi bezbjedno i bez smetnji na njoj učestvovali svi oni koji su se i prijavili.

Pored toga, novim mjerama Ministarstva zdravlja Crne Gore narednih 15 dana u Herceg Novom je zabranjeno i održavanje svih sportskih manifestacija, tako je odlaganje Novske Skalinade 2021. u potpunosti neizbježno.

Prema riječima Luke Čupića iz Triatlon kluba Herceg Novi, Novska skalinada će biti održana, samo je pitanje datuma.

– Grupa od 150 takmičara biće podjenjena u veći broj manjih grupa, tako da će start trajati preko sat i po, kako bismo ispoštovali mjere, da se u istom trenutku ne može naći više od 25 osoba, uz naravno držanje distance od dva metra i nošnje maske sve do samo starta takmičara. Takmičari nisu dužni da nose masku tokom trčanja, međutim, čim uđu u cilj i uhvate malo vazduha, moraće da je stave ponovo – objašnjava čupić.

Novi datum trke biće zakazan za 10 do 15 dana nakon što mjera zabrane međugradskog saobraćaja u danima vikenda bude ukinuta, a o čemu ćemo javnost blagovremeno biti obavještena.

Novska skalinada

Ove godine trasa od Škvera do Španjole biće pokrivena kamerama, pa će svi oni koji ne budu na stazi biti u prilici da prate trku.

– Zahvanjujući našem članu kluba Marku Tomaševiću, uspostavićemo i taj sistem prenosa uživo sa četiri kamere koje će biti postavnjene na startu i cilju, uz jednu pokretnu kameru, koja će pratiti i trr+enutne rezultate i plasmane takmičara, tako da će biti veoma uzbudljivo i takmičarima i gledaocima na socijalnim mrežama, jer to ćemo prenositi preko naše FB stranice – najavio je Čupić.

Kako je kazao, ove godine na Skalinadi nema zvučnih imena, koji bi bili apsolutni favoriti, tako da se do samo kraja neće znati ko će ostvariti najbolje vrijeme.

– Od zvučnih imena imamo samo Kristijana Sindika, našeg promotera, koji nam dolazi iz Splita i koji je nedavno završio humanitarni projekat „Sedam maratona za sedam dana“. On će startovati kao broj jedan – kazao je Čipić.

Organizatori Novske skalinade ove godine pripremili su nove pehare, oni su urađeni u drvetu, za razliku od prethodnih sezona, kada su najbolji takmičari dobijali kamene trofeje.

Izvor:RTHN

Najčitanije