10.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Na 8. Novskoj skalinadi 149 učesnika

Novska skalinada

U okviru sportskog djela Praznika Mimoze, u organizaciji Triatlon kluba Herceg Novi, u nedjelju 13. februara biće održana 8. Novska skalinada. Start je zakazan za 10:30, prethodiće mu preuzimanje startnih paketa od 8:30 do 10, dok će dodjela nagrada biti upriličena u 13 sati.

Sada već tradicionalnom putanjom, ova sporstko-rekreativna manifestacija učesnike vodi uzanim prolazima grada od Škvera do Španjole. Skale i konstantna pedenca i ove godine staviće na test snagu i izdržljivost 149 takmičara, a veličanstven pogled na Bokokotorski zaliv biće nagrada svima koji su se odvažili da učestvuju u ovom događaju, sapoštavaju organizatori. Brojčano stanje je isto, 646 skala i 1 280 metara dužine i 178 metara nadmorske visine.

Svi takmičari koji završe trku dobijaju „FINIŠER“ medalju, apsolutni pobjednici u muškoj i ženskoj konkurenciji dobijaju pehare i medalje, a osvajači 2. i 3. mjesta samo medalje. Pored toga 1. 2. i 3. mjesto u starosnim kategorijama dobijaju medalje.

Osim sporskog – rekaretivnog karaktera, ova manifestacija ima i kulturno istorijski značaj koji se odnosi na povezivanje fortifikacionih objekata Herceg Novog, od Škvera, preko Sat Kule, Kanli Kule, i konačno, Španjole. Svaka od ovih tačaka zauzima važno mjesto o kultunom identitetu našeg grada.

Organizatori naglašavaju da je obavezno pridržavanje aktuelnih epidemiloških mjera, odnosno održavanje propisane distance i nošenje zaštitinih maski.

Izvor:RTHN

Najčitanije