30.8 C
Kotor

Slušaj online radio

NTO obilježava Svjetski dan turizma – Dosadašnji podaci o popunjenosti kapaciteta jako dobri

Tripković Marković-NTO- foto MINA

Nacionalna turistička organizacija (NTO) je, prema riječima njenih predstavnika, zadovoljna turističkom sezonom pri čemu su dosadašnji podaci o popunjenosti kapaciteta jako dobri.

Direktorica NTO, Ana Tripković Marković, kazala je da su podaci o popunjenosti kapaciteta u prethodna dva kvartalna izvještaja jako dobri.

“Destinacija je imala i značajno veći rast nego u prethodnom periodu“, rekla je Tripković Marković prilikom obilježavanja Svjetskog dana turizma (27. septembar) na Rijeci Crnojevića.

Ona je povodom predstavljanja projekta Uređenje i osposobljavanje pješačke staze Obod, navela da se ove godine Svjetski dan turizma obilježava na temu Turizam i zelene investicije, što predstavlja bitan aspekt razvoja turizma.

Tripković Marković je rekla da su veoma zadovoljni kako je prošla prethodna sezona.

„Raspolažemo podacima za sedam mjeseci. Međutim, imajući u vidu da svake sedmice dobijamo od loklanih organizacija, na početku devetog mjeseca imamo dobre podatke tako da imamo razloga da budemo zadovoljni“, kazala je Tripković Marković.

Ona je navela da su u pripremama za narednu turističku sezonu.

Rijeka Crnojevića – foto NTO

„NTO je organizovala brojne posjete, blogera i influensera. U ponedjeljak smo imali sastanak u vezi sa projektom integralnog upravljanja kvaliletom destinacije. Jedna stvar je dovesti gosta, a drugo obezbijediti kvalitet ponude. To je pilot projekat koji se prvi put radi ove godine, u šta su se uključili Kotor i Cetinje“, rekla je Tripković Marković.

Ona je dodala da ima dosta prostora za unaprijeđenje i da neke od tih stvari ne koštaju ništa, ali važno je da nije samo fokus na promociji, nego i na kvalitetu same destinacije.

„Važno je da Crna Gora bude saobraćajno dostupna. Sa povećanjem broja letova u zimskom periodu mogli bi se ostvariti dodatni pomaci“, smatra Tripković Marković

Izvor:Mina

Najčitanije