33 C
Kotor

Slušaj online radio

Nurković: Uskoro koncesija za Aerodrome, zaštitićemo interes države

Novi toranja na aerodromu Tivat

Usvajanje koncesionog akta za aerodrome Podgorica i Tivat očekuje se odmah poslije praznika, najavio je ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković i dodao da je pripremljen kvalitetan dokument, prije svega, u zaštiti interesa države.

“Nadam da ćemo odmah poslije praznika, vrlo brzo na prvu ili drugu sjednicu u maju, ići na usvajanje koncesionog akta, nacrta ugovora o koncesiji i poziva za pretkvalifikaciju”, rekao je Nurković u intervjuu agenciji Mina-business.

On je kazao da je taj proces praktično finalizovan, pri čemu je pripremljen kvalitetan dokument, koji će, prije svega da zaštiti interese države.

“Ranije najavljeno usvajanje koncesionog akta je odloženo, jer su neki oponenti insistirali na detaljima koji nijesu bili suštinski, ali smo htjeli da zadovoljimo tu, možda, sujetu ili oponiranje procesu”, naveo je Nurković.

On je podsjetio da su nedostajali izvještaji eksterne revizije za četiri godine, kao o analiza tržišne cijene aerodroma Podgorica i Tivat, koji su sada završeni.

“Interesovanje kompanija je zaista veliko. Radi se o kompanijama iz Indije, Južne Koreje, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Turske, Francuske, Njemačke i ostalim”, precizirao je Nurković.

On je rekao da se nada da će biti u situaciji da odaberu kvalitetnog operatera i kompaniju ili konzorcijum koji će izgraditi te aerodrome u skladu sa potrebama turističke privrede i građana.

Najčitanije