15 C
Kotor

Slušaj online radio

NVO Mare Mare organizuje izložbu rukotvorina i suvenira

Suvenir – foto NVO Mare Mare

NVO Mare Mare će u okviru projekta “Stari zanati čuvari kulturne baštine” prirediti izložbu rukotvorina i suvenira u Spa galeriji Instituta Igalo u utorak 14 marta u 18 sati.

Suveniri su nastali u radionicama koje je organizovala NVO Mare Mare od septembra prošle do marta ove godine. Posjetioci će moći da vide torbe različitih namjena i dizajna, bookmarkere , manje i veće vrećice sa lavandom,  dizajnirane ribe, morske zvijezde, futrole za naočare  i navlake za ukrasne jastuke.

Koristeći tehnike starih zanata šivenja, veza i heklanja deset polaznica radionica su na kraju projekta izradile preko stotinu rukotvorina i suvenira koji su inspirisani morem i nasljeđem Boke i Crne Gore.

Projekat „Stari zanati čuvari kulturne baštine” implementira se u sklopu Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu (ReLOaD)2, koji finansira Evropska unija, a koji sprovodi Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP). U Crnoj Gori ReLOaD2 realizuje se u partnerstvu sa 15 lokalnih samouprava, podijeljenih u pet klastera među kojima je „Coastal Mates” koji čine opštine Herceg Novi, Kotor, Tivat i Budva.

Najčitanije