18.1 C
Kotor

Slušaj online radio

NVO Miholjski zbor nastavlja pomagati stanovništvo, ali i pozivaju strateške investitore da ne otpuštaju radnike

Mmiholjski zbor

NVO Miholjski zbor iz Tivta je uslijed pandemije opakog virusa, organizovala više od dvadeset svojih volontera koji su se stavili na raspolaganje građanima i institucijama u Tivtu.

Neumorni volonteri te NVO danima već vode brigu o najstarijim sugrađanima koji su posebno ugroženi. Osim doturanja osnovnih namirnica, lijekova i ostalih potrepština građanima koji spadaju u rizične grupe za obolijevanje covid-19 viruom, aktivisti “Miholjskog zbora” sašili su i distribuirali zajedno sa higijenskim rukavicama,  preko 700 zaštitnih maski za lice koje su deficitarni proizvodi u tivatskim apotekama.

“U narednim danima jođ 1.500 sugrađana biće snabdjeveno ovakvim medicinskim zaštitnim paketom. Članstvo Miholjskog zbora se promptno mobilizovalo i krenulo u akciju, podijeljeno u timove koji šiju, dovoze, dijele pakete, obilaze građane…” – saopštili su danas iz te NVO dodajući da su zaštitnim sredstvima koje sami prave ili nabavljaju, osim tivatskih medicinara, pomogli i radnike u nekim od ovdšnjih trgovina ili zaposlene u Komunalnom koji svakodnevno održavaju grad čistim.

U Miholjskom zboru smatraju da država nije na pravi način reagovala, posebno u smislu pravovremene nabavke adekvatne koliline zaštitnih i sredstva za dezinsfekciju.

“Potvrde se na žalost, vide na svakom koraku i situacija na terenu je mnogo mračnija nego što to možemo vidjeti u medijima. Kao nikada prije potrebna nam je solidarnost, a najmanje ljubomora, skriveni interesi, sabotaže i zavijene prijetnje.”- poručili su iz Miholjskog zbora, uz napomenu da im od rukovodilaca Opštine Tivat stižu poruke “da možda sve ovo ne bi trebali da radimo, da je rizično, da će to sve njihovi volonteri i slično”.

“Molimo gradske vlasti da pozovu nase volontere  kako bi rad bio učinkovitiji. Za opštinske volontere, mi na terenu znamo da su to isključivo oni prekobrojni zaposleni u Opštini Tivat sa radnim vremenom od 7 do 15 časova. Na kraju krajeva, ne mogu se oni ni nazvati volonterima jer za to uredno primaju platu, koje im isplaćujemo mi, građani Tivta. Pozivamo sve funkcionere, sekretare, rukovodioce, odbornike i zaposlene u Opštini da se odreknu dijela svojih zarada i tako pomognu najugroženije. Pozdravljamo njihove donacije u novcu Nacionalnom koordinacionom tijelu, ali i pozivamo i strateške investitore iz naše opštine da ne otpuštaju radnike niti da im enormno umanjuju zarade. Toliko smo mi njima kao grad donirali da ni jednom radniku, godinama nebi smjelo da fali ni 1 euro, a kamoli da im se prepolovljuju plate.”- zaključuje se u saopštenju NVO “Miholjski zbor” koje je sve Tivćane pozvala na međusobnu brigu i solidarnost.

Izvor:S.L
Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije