21.8 C
Kotor

Slušaj online radio

NVO Ruke: Izrada i plasman ručno rađenih turističkih proizvoda – gastro i suvenira od reciklaže

NVO Ruke

Navršava se mjesec dana od početka projekta koji u okviru programa Javnih radova u saradnji sa Zavodom za zapošljavanje Crne Gore u Herceg Novom koje sprovodi NVO Ruke.

Pod  nazivom 100 % PRIRODNO, RUKOTVORNO, ZAJEDNO, naš program obuhvata tromjesečni angažman tri osobe za poslove: izrada i plasman ručno rađenih turističkih proizvoda – gastro i suvenira od reciklaže, što je svojevrsna obuka kroz praksu žena sa evidencije ZZZCG u izradi i plasmanu ekoloških proizvoda i gastro suvenira. Projekat uključuje i partnera NVO Nova šansa u Novom, u okviru čijeg prostora  se većina aktivnosti programa sprovodi.

Kako je Udruženje Ruke posvećeno promociji prirodnih i ekoloških vrijednosti, reciklaža i upotreba prirodnih (organskih) sirovina i materijala se podrazumijevaju. Uz očuvanje tradicionalnih receptura i tehnika ručne proizvodnje, kroz projekat je predviđen i kreativan pristup učesnica u osmišljavanju proizvoda u svim fazama – od kreacije novih proizvoda, preko razrade metodologije najprihvatljivije za malu proizvodnju, uz organizaciju svih faza od prikupljanja sirovina do brendiranja i plasmana proizvoda.

NVO Ruke

Obogaćivanje turističke ponude sa ručno rađenim ekološkim suvenirima i gastrosuvenirima, promocija i njegovanje zajedništva i briga o potrebama u zajednici su takođe principi koji nas rukovode u svim aktivnostima. Učesnici u programu javnog rada dobiće priliku da se upoznaju sa do sada razvijenim i  targetiranim proizvodima atraktivnim za turiste i ekološki prihvatljivim.

NVO Ruke – Lavanda

Udruženje je obišla koordinatorka za program Javnog rada u ZZZCG Herceg Novi Vesna Vukašinović, pa su zaposlene prikazale dio onoga što je urađeno do sada u projektu koji će trajati do početka oktobra.

Najčitanije