23.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Objavljen popis: Na dnu okeana završilo 846 Audija, 589 Porschea, 523 Volkswagena, 190 Bentleya…

Foto: gCaptain

Portugal – Brod za prijevoz automobila Felicity Ace trenutno se nalazi 3.000 metara ispod površine okeana od obale Portugala, nakon što se prošlog mjeseca zapalio, a sad znamo tačno koji su automobili s njega pali i potonuli.

Brod je prvenstveno prevozio vozila Volkswagen Auto Grupe – puno Porschea, Bentleyja i nekih razbacanih Lamborghinija među njima – ali na njemu je, nažalost, bilo i nekoliko nezamjenjivih klasika, piše Morski.hr.

Felicity Ace sad je nažalost naseljen raznim morskim stvorenjima. Teretnjak je na dubini od oko 3000 metara. Općenito govoreći, već se otprilike znalo koliki je teret ovog autoprijevoznika, ali TopGear donosi točne podatke i broj automobila koji su završili ispod površine mora.

I očito je da je Felicity Ace nosio više od samo Audija, Bentleyja, Lamborghinija, Porschea i Volkswagena. Ukupno su na manifestu prikazana oko 4000 automobila. Osim toga, na brodu je bilo puno drugih stvari, počevši od ventilatora, vitla i rabljenih teških vozila. Oni nisu uvršteni na popis.

Manifest otkriva konkretne brojeve vozila koja su već bila potvrđena na brodu: 15 Lamborghinija Aventadora (što predstavlja konačnu proizvodnju, koju Lamborghini sada sprema zamijeniti), 20 Huracana i 50 Urusa, što čini ukupno 85 Lamborghinija. odmarajući se na dnu oceana. Audi je izgubio 846 vozila, Porsche je vidio više od 580 izgubljenih automobila, a Volkswagen 523 automobila (od kojih su neki bili ne-američki modeli namijenjeni Meksiku i tržištima Srednje/Južne Amerike, vjerojatno uz izgubljena 3 Seat Ateca). Bentley je izgubio samo 190 automobila, što predstavlja ne baš beznačajan dio od 14.659 automobila koje je tvrtka ukupno proizvela prošle godine.

Nažalost, na brodu je bilo nekoliko automobila koje nije tako lako zamijeniti. Land Rover Santana iz 1977. (licencirani kit za defendera), kao i BMW 750i iz 2007., uz novi model Kia Soul, Mini Countryman i Nissan Versa Note. Također je izgubljen Porsche 718 Boxster GTS 4.0 naveden kao “turističko vozilo” na manifestu, a koji je vjerojatno bio osobni automobil privatnog vlasnika. Još više uznemirujuće bilo je to što je 65. Honda Prelude SiR ikada napravljena, na putu do novog vlasnika u Sjedinjenim Državama, također izgubljena prije nego što ju je vlasnik uopće uspio osobno vidjeti.

Evo ostatka popisa:

Audi A5 Coupe
Audi A5 kabriolet
Audi A6 Sportback
Audi E-Tron (i GT)
Audi Q2
Audi Q3
Audi Q3 Sportback
Audi TT
Audi TT Roadster
Bentley Bentayga
Bentley Continental GT
Bentley Continental GTC
Bentley Flying Spur
Fendt traktori
Ford Mustang (2015.)
Kamion Man TGM
Porsche Cayenne (2015.)
Porsche Macan
Porsche Panamera
Volkswagen Caddy
Volkswagen Golf
Volkswagen ID4
Volkswagen Jetta (2017.)
Volkswagen Taigo
Volkswagen Transporter T6

Iako su materijalni posjedi na sreću zamjenjivi i nije bilo gubitaka života u požaru ili kasnijem potonuću, i dalje je zapanjujuće i strašno vidjeti da je toliko automobila završilo na dnu oceana. Nekoć su to bili savršeni i savršeno upotrebljivi automobili, a gubitak dugo očekivanog projekta poput rijetkog Preludea koji nije napravljen desetljećima je gubitak za automobilsku industriju općenito. Osim toga, tu je i ekološki utjecaj požara i potonuća. Samo jedna užasna situacija.

Izvor:morski.hr

Najčitanije