22 C
Kotor

Slušaj online radio

Obustavljen promet u Bosporu, nasukao se bulk carrrier

bulk-carrier-mkk- Foto: FleetMon

Bulk carrier MKK 1, koji je bio na putu iz Ukrajine za Tursku, nasukao se jutros na azijskoj strani Bospora. Promet u Bosporu je obustavljen, a u pomoć je poslano nekoliko tegljača. Za sad nije utvrđena šteta.

Brod za prijevoz rasutih tereta MKK 1 pod zastavom Palaua nasukao se u ponedjeljak prilikom tranzita kroz Bospor na putu iz Ukrajine za Tursku. Promet u tom tjesnacu je obustavljen, priopćili su agenti brodarske agencije Tribeca.

Istanbulske vlasti potvrdile su da se bulk carrier nasukao oko 7:30 ujutro (04:30 GMT) u blizini obale u okrugu Beykoz. Razlog nasukavanja najvjerojatnije je kvar na kormilu, javlja AlJazeera.

Istanbulske lučke vlasti objavile su da je nekoliko tegljača poslano u pomoć ovom bulk carrieru dugom 142 metara. Zajednički koordinacijski centar u Istanbulu koji prati provedbu sporazuma sklopljenog pod okriljem UN-a o izvozu žitarica iz Ukrajine, navodi da je brod isplovio iz ukrajinske crnomorske luke Pivdenji za tursku mediteransku luku Mersin s teretom od 13.000 tona graška, javlja Reuters.

Zasad nema izvještaja o oštećenju ni izlivu goriva.

Najčitanije