16 C
Kotor

Slušaj online radio

„Od Boke kotorske do Krka: Ivan Volarić – Piturić“

izložba

Povodom Dana Opštine  Kotor JU Pomorski muzej Crne Gore organizuje  izložbu pod nazivom: Od Boke kotorske do Krka: Ivan Volarić – Piturić. Izložba, čiji su autori Radojka Abramović, mr. Marija Mihaliček i Zorica Čubrović, bit će otvorena u četvrtak, 28. novembra ,u Galeriji Pomorskog muzeja, s početkom u 19 sati.

Na otvaranju će govoriti direktor Pomorskog muzeja Crne Gore Kotor,  Andro Radulović i Radojka Abramović, muzejska savjetnica. Izložbu će otvoriti Željko Aprcović, predsjednik Opštine  Kotor. Izložba je zajednički projekat dvije institucije JU Pomorskog muzeja Crne Gore i Centra za kulturu Grada Krka, kojom je na Krku 06. oktobra 2019. u galeriji Decumanus predstavljen opus radova Ivana Volarića Piturića s prostora Boke kotorske.

Izložba je organizirana u znak obilježavanja 448. godišnjice Lepantske bitke (1571.) jednog od najznačajnijih događaja u povijesti pomorstva Mediterana, u kojoj su sudjelovale kotorska galija Sveti Tripun i krčka galija Uskrsli Krist. Centar za kulturu Grada Krka je 2018. godine kotorskoj publici u Galeriji Solidarnosti predstavio izložbu prvog dijela radova Ivana Volarića Piturića s područja Krka i Dubrovnika pod nazivom: Od Krka do Kotora: Ivan Volarić Piturić.

Najčitanije