13.7 C
Kotor

Slušaj online radio

Od danas obavezna upotreba zimskih guma

Auto put – CG

U Crnoj Gori je od danas, na putevima gdje je to naznačeno, za sve vrste vozila obavezna upotreba zimskih guma, saopšteno je iz Auto moto saveza (AMSCG).

Iz AMSCG-a su kazali da, kada na ostalim djelovima i dionicama puta koji nijesu obuhvaćeni Naredbom pada snijeg, ima leda ili poledice na vozilu moraju biti zimske gume na svim točkovima.

“Minimalna dubina šare na gazećoj površini pneumatika koji se koriste u ovom periodu je 4 mm. Na auto putu posjedovanje zimske opreme zakonski je obavezno za sve vrste vozila”, istakli su iz AMSCG-a.

Oni su naveli da se u Crnoj Gori jutros saobraća po mokrim putevima, a da je na pojedinim dionicama na sjeveru vidljivost mjestimično smanjena zbog jutarnje magle.

Iz AMSCG-a su vozačima savjetovali opreznu vožnju prilagođenu vremenskim i saobraćajnim uslovima i poštovanje pravila saobraćaja.

Na magistralnom putu Nikšić-Vilusi, na dionici Nikšić-Kuside, saobraćaj se obustavlja za sva vozila od devet do 11 sati i od 14 do 16 sati.

Zbog miniranja, u okviru izgradnje puta Čekanje-Čevo, na dionici regionalnog puta R-17 Čekanje-Resna, saobraćaj će biti obustavljen za sva vozila od devet do 12 sati i od 13 do 16 sati.

Na magistralnom putu Podgorica-Tuzi-Božaj, u dužini od 700 metara kod kružnog toka u Tuzima, saobraćaj je obustavljen i vozila se preusmjeravaju lokalnim putem.

Na magistralnom putu M-2, dionica Lepenac-Ribarevina-Poda-Berane, na lokalitetima Ribarevina-Poda i Poda-Berane, saobraćaj je zbog rekonstrukcije preusmjeren sa dvosmjernog na jednosmjerni i povremeno se obustavlja najduže do 30 minuta.

Na tom putu na lokalitetu Poda –Berane saobraćaj će danas biti zatvoren za vrste vozila od 12 do 14 sati.

Na magistralnom putu M-6, dionica Đurđevića Tara-Žabljak, dolaziće do povremenih totalnih obustava saobraćaja ne dužih od 30 minuta, od sedam do 17 sati, zbog radova na dalekovodu.

Na magistralnom putu Podgorica – Cetinje, na raskrisnici Cetinje, saobraćaj će biti obustavljan ne duže od 15 minuta zbog iskopa kosina u okviru izgradnje puta Cetinje –Niksic.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije