20.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Od septembra višemilionska ulaganja u SB “Vaso Ćuković“ u Risnu

Posjeta-risanskoj-bolnici

Preko 2.500.000 € biće uloženo u rekonstrukciju, adaptaciju i nabavku neophodne opreme u specijalnu bolnicu ”Vaso Ćuković” u Risnu, saopšteno je nakon sastanka predsjednika Vlade Crne Gore Dritana Abazovića i ministra zdravlja Dragoslava Šćekića sa menadžmentom i osobljem ove ustanove.

Radovi će početi odmah po završetku turističke sezone, a premijer i ministar su nakon obilaska bolnice obećali nastavak ulaganja u sve segmente zdravstvenog sistema.

”Zdravstveni sistem i njegova obnova, poboljšanje i unapređenje, ostaje glavni prioritet 43.Vlade Crne Gore” poručio je premijer Abazaović izrazivši zahvalnost svim zaposlenim u sistemu zdravstva posebno naglašavajući učinak risanske bolnice koja je, kako je kazao ”udvostručila kako broj operativnih zahvata, tako i ambulantnih pregleda, što zdravstvenu uslugu čini dostupnijom kako našim građanima tako i brojnim turistima koji borave u našoj zemlji”.

Ministar Šćekić zahvalio je premijeru na agilnom i nepokolebljivom stavu da zdravlje građana i zdravstveni sistem drži u vrhu svojih prioriteta, ali i pohvalio ambiciju i izrazio poštovanje prema menadžmentu risanske bolnice i svim zaposlenim na čelu sa doktorom Vladom Popovićem.

Šćekić je objasnio i na koji način će biti uložena opredijeljena sredstva.

”1.400.000 € biće uloženo u  rekonstrukciju, 500.000 € u neophodnu opremu,  dok će oko 250.000 € biti iskorišćeno za rekonstrukciju saobraćajnice, prilaznog puta i parkinga ustanove. Podsjećam i da je na predlog premijera Abazovića za bolnicu u Risnu opredijeljeno oko 350.000 € koje su građani prikupili za borbu protiv Covida. Od tih sredstava bolnica će nabaviti novi RTG aparat, kao i reanomobil, neophodan za transport pacijenata” poručio je Šćekić.

On je kazao da je bolnica u Risnu bila, da je sada , ali i da će biti brend crnogorskog zdravstvenog sistema te da će nadležni učiniti sve da poboljšaju uslove za rad zaposlenih, ali i kroz rješavanje stambenih pitanja podrže njihov ostanak u ustanovi o čijem se kvalitetu rada i renomeu zna mnogo šire od granica naše zemlje, ali i regiona.

Posjeta-risanskoj-bolnici

Direktor risanske bolnice, dr Vlado Popović,  predstavio je predsjedniku Vlade i ministru rezultate rada ustanove kojom rukovodi i zahvalio na kako je kazao ”lijepim vijestima, te značajnim sredstvima koja su opredijeljena za ustanovu, za kreiranje i stvaranje jednog ambijenta kome težimo, stvaranje uslova da sve ono što smo do sada uradili, još više unaprijedimo i nadogradimo”.

Doktor Popović je poručio da će uslovi koji se stvaraju i kreiraju najnovijim ulaganjima učiniti da Crna Gora bude itekako vidljiva na mapi ozbiljnih turističkih destinacija gdje će se zdravstveni turizam posebno valorizovati kroz potencijale koje naša zemlja posjeduje.

Tokom susreta predsjednika Vlade, ministra i  direktora bolnice sa saradnicima bilo je riječi i o nerealnim koeficijentima prilikom obračuna zarada menadžemntu zdravstvenih ustanova te diskriminaciji kada je u pitanju obračun plata nemedicinskom kadru.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije