15.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Požar iznad Kamenara pod kontrolom…

Požar Kamenari – foto RTHN

Vjetar otežava gašenje požara iznad Kamenara, sa kojim se danonoćno bore hercegnovski vatrogasci. Objekti trenutno nisu ugroženi, a i danas se nadaju pomoći iz vazduha.

Trenutno su na požarištu četiri vozila Službe zaštite i spašavanja Herceg Novi i dva Dobrovoljnog vatrogasnog društva iz Tivta, kazao nam je komandir Zlatko Ćirović.

-Danas je četvrti dan kako je aktivan požar na teritoriji Kamenari – Bjelske Kruševice. Situaciju otežava nepristupačnost terena i veoma jak vjetar koji je duvao sinoć, kao i jutros, što razbuktava požar . Vatrogasne ekipe su konstantno na terenu, gasimo svakodnevno. Jutros smo ponovo uputili zahtjev Direktoratu za zaštitu i spašavanje da nam uputi vazduhoplov koji bi učestvovao u gašenju požara na toj lokaciji.

Iako iscrpljeni, pripadnici Službe zaštite i spašavanja su odlučni da od vatrene stihije zaštite ljude i imovinu.

-Za sada je, možemo reći, požar pod kontrolom. Kuće trenutno ugrožene, niti vjerski objekti, što ne znači da neće biti, jer vjetar konstantno mijenja pravac i veoma je jak. Bićemo tu, daćemo sve od sebe. Jako smo umorni, ali motivacija i volja je na zavidnom nivou, tako da se nadamo da nijedan objekat niti ljudski život neće bitiugrožen, poručio je Ćirović.

Situacija u Boki 

U Kotoru se jutros razbuktao požar na Dražinom vrtu.

Zamjenik komandira Službe zaštite i spašavanja Kotor Eduard Kovačić kazao je da su tamo sve raspoložive, vatrogasne snage, a pomoć pružaju i pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva „Bogoljub Brezić“ iz Perasta.

Iznad Perasta jutros nema dima, u Stolivu takođe.

Trenutno su, osim na Dražinom vrtu, aktivni požari u Kostanjici, Morinju i Bijeloj.

Najčitanije