12.1 C
Kotor

Slušaj online radio

“Odbrojavanje” sa Majom Šarenac – stand up veče u Tivtu

Stand up veče Odbrojavanje

U nedelju,  01. avgusta,  sa početkom u 21:00h na  sceni Atrijum Buća u Tivtu biće održano Stand up veče sa Majom Šarenac po tekstu  Tene Stivičić.

Monodrama „Odbrojavanje“ je skup kolumni iz pera Tene Štivičić nastalih u periodu od proteklih pet godina i tiču se emancipacije i traženja identiteta žene u svijetu koji je ustrojen po pravilima jačeg pola. Ravnopravnost se traži u  izumrlim vrijednostima prošlih vremena a moderna žena sakuplja fragmente tradicije i brižno ih spaja humorom i satirom. Vodič kroz svojevrsno predavanje i retrospektivu je Maja Šarenac, glumica gradskog pozorišta iz Podgorice i na njen svojstven način, naizgled feminističke stavove, donosi pred noge gledališta.

Maja Šarenac (1973. , Beograd) je višedecenijsko iskustvo sticala prevashodno u pozorištu ali je širem auditorijumu poznata po zapaženim ulogama u humorističkim serijama (Pevaj brate, Komšije, Anđelka i Andrija).

Tena Štivičić (1977. , Zagreb) je nagrađivana dramska spisateljica koja živi i radi u Londonu. Njeni tekstovi su producirani u vidu predstava u više od deset istočno-evropskih zemalja.

Ulaz je slobodan, ali je broj mjesta ograničen usled epidemijske situacije. Više informacija možete dobiti pozivom na broj 069 342 799

Najčitanije