11 C
Kotor

Slušaj online radio

Đoković trenirao u Melburnu: Zahvalan sam sudiji, želim da ostanem da se takmičim

Đoković

Novaku Đokoviću danas je odlukom Federalnog suda u Melburnu poništena odluka o deportaciji iz Australije, ali i dalje čeka mišljenje ministra imigracija ove zemlje Aleksa Houka, koji ima diskreciono pravo da mu ukine vizu.

Srpski teniser je odmah nakon što je postao “slobodan” iskoristio priliku da izađe na teren Rod Lejver arene, na kojoj je devet puta podizao pehar.

Nije želio da javno govori o onome što se događalo prethodnih dana, samo je poručio da je i dalje fokusiran na teren.

“Zadovoljan sam i zahvalan što je sudija poništio ukidanje moje vize. Uprkos svemu što se desilo, želim da ostanem i pokušam da se takmičim. Ostajem fokusiran na to. Doletio sam ovdje da igram na jednom od najvažnijih događaja koje imamo pred nevjerovatnim navijačima. Zasad ne mogu reći više, ali hvala svima što ste bili uz mene kroz sve ovo i ohrabrili me da ostanem jak”, poručio je Đoković.

11,30 sati

Nakon što je sudac Anthony Kelly s Australskog federalnog suda odlučio da Đokoviću odobrava vizu za ulazak u Australiju, situacija je eskalirala na način da se čekala reakcija ministra imigracija Alex Hawkea.

On je jedini čovjek u vladi koji može ići protiv volje suda i svejedno deportirati Đokovića iz Australije, ali on je odlučio da svoju odluku neće objaviti danas.

Imao je inicijalni rok od četiri sad od odluke suda, ali sada australski mediji javljaju da Hawke svoju odluku može donijeti u danima koji dolaze, a najvjerojatnije će se to dogoditi sutra.

Đoković će večeras biti slobodan čovjek. Trenutno u njegovom slučaju vrijedi odluka suca Kellyja i Đoković se može neometano kretati po Australiji.

Izvor:Index.hr

Najčitanije