17.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Odložena Jesenja fešta za idući vikend, 26. i 27. novembar

Jesenja fešta

Iz Udruženja “Ruke” obavještavaju da su, zbog najavljenog lošeg vremena, programi “Jesenje fešte” planirani na otvorenom pomjereni za idući vikend, dok će gastro šou “Natkuvavanje” biti priređen sjutra u 12 sati.

Centralna manifestacija – Izložba rukotvorina i domaćih proizvoda, žurka u “Vagonu” i Jesenja štrafta biće održane narednog vikenda, 26/27. novembra, ukoliko vrijeme dozvoli.

Bogata bojama i inspirativna za kreativce i gastro-entuzijaste, jesen je i godišnje doba sa vrlo promjenljivom naravi kada je u pitanju vrijeme. Kako smo posvećeni održavanju manifestacija na otvorenim prostorima, zavisimo od vremenskih prilika. Takođe, za ovu feštu smo dobili vrlo veliko interesovanje izlagača -nemamo alternativu da adekvatno prikažemo rad preko četrdeset njih u natkrivenom prostoru – pa smo primorani da te sadržaje odložimo.

‘Gastro-show must go on’ – subota 19. novembar

Jesenja fešta

Jedan od programa će ipak biti održan u najavljenom terminu, u subotu 19. novembra od 12 sati  Natkuvavanje #2

Boje Herceg Novog brane šefovi Jovanka Stamenković “Jokina kužina” i Đorđe Ratković chef Gradske kafane, a za Gastro team nastupaju Dragan Petrović i Nikola Krstić. Ujedinjeni u želji da predstve lokalnu gastronomiju i svoje recepte i talenat, tradiciju u susretu sa kreativnim kulinarstvom, spremaće jela u koja će inkorporirati plodove jeseni našeg kraja – tema je to koju smo im zadali uz šestu Jesenju feštu. Događaj počinje tačno u podne, lokacija je terasa u prizemlju Gradske kafane. Publika je dobrodošla, a na kraju Natkuvavanja predviđena je  degustacija pripremljenih jela.

Udruženje Ruke je u organizaciji ove manifestacije podržano od Opštine Herceg Novi (konkurs NVO), a specifično Natkuvavanje podržava i Turistička organizacija Herceg Novog, jer nam je cilj da rad kuvara pred publikom kvalitetno snimimo i koristimo za dalju promociju Stađunskih fešti i grada. Ovaj posao je  povjeren timu “Propela”, pa ćete i od njih dobijati snimke i tekstove.

Paralelno sa Natkuvavanjem, u Gradskoj kafani biće organizovana nagradna igra u vezi sa mjuziklom San o Boki koji se u Dvorani Park igra narednog dana, u nedjelju 20. novembra. Napominjemo to jer je prvobitni plan bio da Fešti pridodamo San, a San obojimo  Jesenjom feštom, te da dio ansambla uzme učešće u našem programu. Uz prodaju ulaznica sa popustom 10-14 h  produkcija “San o Boki” NVO Bruna omogućiće učesnicima u igri da osvoje jednu od nagrada vezanih za mjuzikl.

Najčitanije