12.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Odović: Izvjestan nastavak izgradnje žičare Kotor – Lovćen do Cetinja

Pogled iz gondole – žičara Kotor Lovćen

Ministar prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine, Janko Odović, danas je sa saradnicima i predstavnicima Prijestonice Cetinje, savjetnikom predsjednika države, predstavnicima Ministarstva finansija i Ministarstva turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera, kao i predstavnikom Agencije za zaštitu životne sredine, održao sastanak na temu produžetka trase žičare Kotor – Lovćen, tj. izgradnje njene druge faze od Lovćena do Cetinja.

“S obzirom na istorijski značaj Prijestonice, izgradnja druge faze žičare, koja bi tada povezala Kotor i Cetinje, doprinjela bi punoj valorizaciji turističkih potencijala Prijestonice”, istakao je ministar Odović.

Dogovoreno je da se izrade sve neophodne analize za izgradnju druge faze žičare od Lovćena do Cetinja, uz puno učešće i posvećenost svih relevantnih institucija.

“Ovo je samo jedan u nizu projekata za čiju izgradnju će se, na dobrobit svih građanki i građana Crne Gore ali i mnogobrojnih turista, zalagati ministarstvo na čijem sam čelu”, zaključio je Odović.

Najčitanije