17.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Odron u kamenolomu u Mostaru, automobili završili u vodi

Mostar: Pogled iz zraka na odron u kamenolomu
Foto: Denis Kapetanovic / Pixsell

Istraga zbog nesreće izazvane odronom koji je nastao prilikom miniranja jednog dijela kamenoloma u mjestu Bijela kod Mostara u kojoj su povrijeđene dvije osobe, a oštećeno više vozila, nastavljena je i jutros.
Iz Operativnog centra civilne zaštite HNK-a izvijestili su u nedjelju da je istraga nastavljena te da policija osigurava mjesto nesreće.

Podsjećaju da je 6. travnja, oko 18:30 sati, došlo do aktiviranja klizišta velike količine kamena zbog miniranja kamenoloma.

Prilikom miniranja jednog dijela kamenoloma odlomio se i drugi dio, što je prouzrokovalo veliku količinu kamenih odrona koji su završili u rijeci. Prilikom pada velika količina kamena je zatrpala automobile koji su se nalazili na cesti, dva automobila su završila u rijeci, dok se za jednim automobilom traga, jer se ne zna nalazi li se pod odronom ili u vodi. Na sreću, automobili su u vlasništvu planinara koji u trenutku nesreće nisu bili u njima.

“Prema trenutnim informacijama ljudskih žrtava nema. Ozlijeđene su dvije osobe od kojih se jedna nalazila u čamcu koji je oboren prilikom pada odrona u rijeku i time prouzrokovao rast vodostaja i veliki val, dok se druga ozlijeđena osoba nalazila na obali u trenutku nesreće”, kažu iz Operativnog centra i dodaju da se obje osobe medicinski zbrinute.

Policija osigurava mjesto nesreće, istraga je prekinuta sinoć zbog mraka i nastavila se jutros, dodaju iz spomenutog centra.

Izvor:seebiz.eu

Najčitanije