18.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Gratinirani patlidžan

Patlidžan gratinirani – Foto fitness.com.hr

Ako želite pojesti konkretan, ali ukusan i sočan obrok, stavite u prvi plan patlidžane i složite ovo zbilja ukusno jelo.

Sastojci:
  • 1 kg patlidžana
  • 2 glavice luke
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1 žlica posušenih listića mente
  • 1/3 šalice svježeg usitnjenog peršina
  • 100 g sira po izboru (može biti i nariban)
  • 3/4 šalice slatkog vrhnja
  • himalajska sol
  • papar
Priprema:

Patlidžane narežite na ploškice debljine 1 cm. S obje strane ih premažite maslinovim uljem i posolite.

Potom polovicu patlidžana položite na papir za pečenje i pecite ih u pećnici na temperaturi 200°C do zlatne boje.

U međuvremenu narežite luk i popržite ga na tavi te posolite i popaprite. Na patlidžane iz pećnice položite luk, dodajte mentu, peršin i 2/3 sira.

Na vrh dodajte zatim red preostalih patlidžana koje onda nadogradite sirom.

Po njima polijte vrhnje za kuhanje i pecite sve skupa još pola sata na 220°C. Patlidžane možete začiniti i s peršinom.

Najčitanije