15.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Održan sastanak predstavnika Opštine Herceg Novi i direktorica šest novskih škola

Sa sastanka

U Opštini Herceg Novi danas je upriličen sastanak sa  direktoricama četiri osnovne, srednje mješovite i muzičke škole u Herceg Novom: Tatjanom Krstajić, Marom Vujinović, Snežanom Mirković, Natašom Franić, Ljiljanom Karanović i Nives Nenadović.

Sastanak je bio prilika da se predsjednik Stevan Katić i saradnici upoznaju sa planovima i predlozima novih rukovodilaca vaspitno-obrazovanih ustanova, kao i da pozovu na nastavak dobre saradnje u cilju unaprijeđenja uslova za boravak i rad đaka. Poručeno je da će lokalna uprava i u narednom periodu biti podrška i partner novskim školama.

Direktorice su informisane o aktuelnostima u vezi rekonstrukcijom škole u Srbini, za koju je u toku tender za izradu glavnog projekta, kao i o izgradnji škole u Igalu, za koju je određena lokacija. Poručeno je da je riječ o projektima koji su od izuzetnog značaja za grad i za čiju realizaciju se lokalna uprava snažno zalaže.

Dogovorena je bliska saradnja u cilju realizacije Lokalnog akcionog plana za borbu protiv vršnjačkog nasilja, čiji detalji će biti predmet razgovora u narednom periodu.

Posebno je istaknut partnerski odnos škola i mjesnih zajednica, za koji je ocijenjeno da je od izuzetnog značaja za obje strane.

Kako se moglo čuti, Opština je i u proteklom periodu pomagala uređenje, sanaciju i opremanje objekata, odlazak đaka na takmičenja, štampanje školskih listova, obezbjeđivala prevoz za đake iz udaljenih naselja, organizovala različite edukativne programe, uvela sistem podrške talentovanim učenicima i nagrađivala najuspješnije.  Istaknuto je da će ova dobra praksa biti nastavljena, jer je podrška vaspitno-obrazovnim ustanovama u najboljem interesu svih građana Herceg Novog.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije