25.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Održana 16. Njeguška trpeza

Njeguška trpeza 2019. foto RTV Cetinje

Ovogodišnje izdanje tradicionalne manifestacije pod nazivom “Njeguška trpeza” održano je danas na Njegušima.

Riječ je o šesnaestom izdanju “Njeguške trpeze”, koja je, prema riječima gradonačelnika Prijestonice Cetinje Aleksandra Kašćelana prepoznata kao svojevrsni brend ovog kraja.

“Možemo govoriti i o tome da Njeguši prednjače po promociji domaćih proizvoda, jer već 16 godina uspješno organizuju događaj kojim promovišu specijalitete po kojima su prepoznati u zemlji i okruženju. Prijestonica Cetinje nastaviće da podržava ovu i druge manifestacije kojima se promoviše razvoj ruralnih područja, gastronomska i turistička ponuda. Sa Privrednim klubom pripremamo prvi festival pršute, jer vjerujemo da Prijestonica Cetinje i njena poslovna zajednica imaju čime da se pohvale i da budu konkurentni. Sa Vladom Crne Gore rekonstruisaćemo objekat škole na Njegušima gdje bi seoska ambulanta konačno trebalo da dobije svoj prostor. U tom objektu biće opremljen i multifunkcionalni prostor za promotivne i turističke svrhe i mjesna kancelarija” – kazao je Kašćelan.

Njeguška trpeza 2019. – foto RTV Cetinje

Dobrodošlicu posjetiocima poželio je predstavnik organizacionog odbora „Njeguškog kulturnog ljeta“ Lazar Božović.

Organizacija „Njeguške trpeze“ i Mjesna zajednica Njeguši željeli su da se zahvale ljudima koji su radili u interesu Njeguša i zato smo donijeli odluku da ove godine plakete za dopisnos razvoju Njeguša dodijelimo aktivisti sa Njeguša Gojku Kustudiću i članu društva prijatelja i dougogodišnjem voditelju manifestacije „Njeguška trpeza“ Draganu Mitu Đuroviću dok plaketu za poseban doprinos razvoju Njeguša na polju informisanja dodjeljujemo novinarki „Dana“ Zorici Petanović.

Njeguška trpeza 2019. foto  RTV Cetinje

Takođe, i ovog puta tradicionalno dodjeljujemo plakete za najuređenije dvorište, a ovogodišnji dobitnici su Sonja i Ivo Popović iz Erakovića i Biserka i Zoran Đurović s Krsca. Nagrađenima čestitamo i zahvaljujemo se – kazao je Božović.

U sklopu programa na prostoru ispred crkve Sv. Arhangela Mihaila u Raićevićima organizovana je promocija knjige i izvedeni odlomci iz predstave „Sveta misija Ćirila i Metodija“ autorski rad studentkinje Ivane Đukić.

Najčitanije