16 C
Kotor

Slušaj online radio

Održana Fešta na Škveru: Muzika, riba i vino “Za sve gušte“ (FOTO)

Uz nastup klape Stari kapetan, ribu, vino i priganice, večeras se feštalo “Za sve gušte“ na Škveru, u okviru jednog od programa 55. Praznika mimoze, koji je ranije bio odgađan zbog lošeg vremena.

Otvorena ulica – fešta na Škveru okupio je i večeras veliki broj posletilaca, kazala je u ime Sekretarijata za kulturu i obrazovanje, Olga Pejović.

Fešta na Škveru – Za sve gušte – Foto Z. Kujović

“Fešta na Škveru je već tradicionalni program Praznika mimoze. Mještane i goste zabavlja klapa Stari kapetan koja pored klapske izvodi i muziku drugih žanrova, tako da posjetioci imaju priliku da uživaju u njihovom bogatom repertoaru“, kazala je Pejović i dodala da su se članice Udruženja žena Baošići potrudile da pripreme posluženje.

Fešta na Škveru – Za sve gušte – Foto Z. Kujović

Ističe da su u Sekretarijatu za kulturu i obrazovanje zadovoljni ovogodišnjim programima i brojem posjetilaca Praznika mimoze.

„Prilično je bogat i sadržajan bio ovogodišnji Praznik mimoze i pored kulturnog u ponudi su bili zabavni, sportski i dječiji programi. Nažalost, zbog lošeg vremena je odložena Cvjetna povorka koja je bila planirana za sutra, ali ćemo obavjestiti javnost kada će ona biti održana“, kazala je Pejović.

Fešta na Škveru – Za sve gušte – foto Zvezdana Kujović

Članice NVO Fešta – Udruženje žena Baošići, pripremale su posluženje na na licu mjesta, na Škveru, kazala je članica Borka Damjanović.

„Pripremile smo priganice, roštule, prženu ribu… Sve su to autentični, bokeški proizvodi. Mi smo navikle na pučke fešte, nama je uvijek lijepo. Isprženo je 60 kg ribe, ima i drugog posluženja, biće za svakog posjetioca dovoljno“, kazala je Damjanović i istakla da su pučke fešte tradicionalni i najposjećeniji programi Praznika mimoze koji je ove godine bio ispunjen različitim programima.

Najčitanije