20.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Održani Dani BiH u Herceg-Novom

Foto Opština HN

Proteklog vikenda u Herceg-Novom su održani Dani Bosne i Hercegovine, prvo izdanje ove manifestacije koja za cilj ima razmjenu iskustava i promociju saradnje i kulture. Uz muzičke programe Večeri sevdaha i sjećanja na Kemala Montena, građani i gosti Herceg-Novog imali su priliku probati gastro delicije BiH: pite, ćevape, mantije, klepe i punjene dolme.

Zabavno-muzičkom programu u Parku Boka prethodio je sastanak u Kući Iva Andrića, na kojem su predsjednik Opštine Herceg-Novi, Stevan Katić i saradnici razgovarali sa ambasadorom BiH u Crnoj Gori, Branimirom Jukićem i predstavnicima kantona o nastavku i proširenju saradnje na više polja, a jedna od glavnih poveznica su evropski projekti.

Foto Opština HN

 “Ovo je dobra prilika da razmijenimo iskustva i kako i na koji način se u narednom periodu još bliže povežemo. Brojne su veze između gradova Bosne i Hercegovine i Herceg-Novog, posebno što brojni turisti iz ove države dolaze u naš grad tokom ljeta i Praznika mimoze, ali i cijele godine. I naši sugrađani obilaze gradove BiH”, kazao je Katić.

Ambasador Bosne i Hercegovine u Crnoj Gori, Branimir Jukić, potvrdio je da je ovo kontinuitet saradnje.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije