9.7 C
Kotor

Slušaj online radio

Održano drugo kolo LAZURE novske sky MINI trail lige

LAZURE novska sky MINI trail liga

U organizaciji NVO Orjen Outdoor i AK Niskogorci, a uz podršku kompanije LAZURE Marina & Hotel, Agencije za zaštitu i razvoj Orjena kao i prijatelja trke Suplement store Montenegro u subotu je održano drugo kolo LAZURE novske sky MINI trail lige, trka Topla – Ilinica Mokrine – Topla sky MINI race.

Staza je bila dugačka 9,2 km / 430 m D+ (metara ukupnog uspona).

Uz najavu za vrijeme koje je bilo idealno za trčanje na startu se pojavilo 35 takmičara iz Trebinja, Nikšića, Pljevalja, Kotora, Tivta, Podgorice, Moskve a opet su dominirali takmičari iz Bara što nam govori da je tamo trail trčanje u najvećoj ekspanziji zahvaljujuči Goranu Banoviću koji sve trkače uglavnom okuplja i edukuje o trail trčanju, sky runningu kao i triatlonu i drugim vidovima trčanja i outdoor sportova. I ovoga puta ispred firme Suplement store Montenegro menadžer Aleksandra Sanja Tot je uručila poklone najboljima: sportske torbe, majice i peškire.

LAZURE novska sky MINI trail liga

Prvo mjesto u muškoj konkurenciji zauzeli su redom: Cerović Goran iz Pljevalja sa nevjerovatnim vremenom 51:00 minut dok je drugi bio Miloš Mikić Mikser iz Nišića a treći je bio drugi Pljevljak Goranov brat Boban Cerović. U Ženskoj konkurenciji što se tiče prvog mjesta opet nije bilo neizvjesnosti jer e tu bila naša najbolja trail trkačica Miluša Bošković dok Aleksandra Zaharova a treća naša novljanka Marija Bošnjak.

Najbitnije je da su svi trkači bezbjedno završili trku, a ponosni smo na to da iako je bilo puno raskrsnica, trkači nisu imali zamjerke na označavanje staze.

LAZURE novska sky MINI trail liga

Tu je opet sa svojim nevjerovatnim fotografijama Isidor Stankov kao i Mira sa okrepom na okretu ispd Ilinice. Sledeće kolo je zakazano za 09.12. kada je na programu treće kolo LAZURE novske sky MINI trail lige: Kameno (Čakoton) Sky Mini Extreme, opet nova trka novog MINI formata sa novim uzbuđenjima i na novoj stazi. Pozivamo sve da se priključe i upoznaju naše jedinstveno zaleđe.

Najčitanije