19 C
Kotor

Slušaj online radio

“Okom Tivćana”

Jedrenje Verige

April mjesec je u galerijskom prostoru srednjovjekovnog kompleksa Buća -mjesec fotografije. U četvrtak 2.aprila 2015.godine od 20 sati posjetioci će biti u prilici da pogledaju prvu od tri izložbe fotografija:

,,Okom Tivćana“- Postavku čine radovi

Anđelko Stjepčević- iz ciklusa ,,Mlinovi Gornje Lastve“, Krsto Kiko Tomičić- iz ciklusa : ,,Barke i mlinovi“, Roko Stjepčević- iz ciklusa ,,Tragovi prošlosti“, Anton Gula Marković-iz ciklusa ,,Refleksije“, Momčilo Macanović-iz ciklusa ,Durmitor i Dragalj“, Ivan Vojnić, Mihael Miko Đuričić- iz ciklusa ,,Akt žene“, Neven Staničić, Miroslav Marušić.

Od motiva su zastupljeni: pejzaž, arhitektura, kompozicija i akt. Daleke 1957.godineu Tivtu je formirana foto sekcija, a prvi foto klub ,,Mladost“ osnovan je 1961.godine. Pojedini akteri i nosioci dešavanja, kao i razvoja ove likovne grane u Tivtu prisutni su i na ovoj izložbi: Anđelko Stjepčević, Krsto Kiko Tomičić, Roko Stjepčević i Anton Marković. Momčilo Macanović svoj kreativni svijet dopunjuje fotografijom.

Fotografijom se profesionalno bave: Mihael Miko Đuričić i Ivan Vojnić, dok pojedinima je to hobi.

Radi se o kvalitetnoj i umjetnički vrijednoj izložbi. U dogovoru sa umjetnicima neće biti analize fotografije i uvodnog ,,govora“ na otvaranju što će od sada postati i tradicija. Ipak, jedna slika govori više od hiljadu riječi.

Autor izložbe i teksta u katalogu je dipl.kulturolog, konzervator savjetnik Dušica Kovačević.

Izvor:S. L.

Najčitanije