10 C
Kotor

Slušaj online radio

Opremanje košarkaškog terena kroz projekat „Niču koševi – volimo košarku“

Foto Opština Tivat

Kroz projekat Sport support – “Niču koševi – volimo košarku“ kompanija Volcanobet zajedno sa nacionalnim javnim servisom RTCG pokrenula je društveno odgovornu kampanju ulaganja u sport i obnove košarkaških terena u Crnoj Gori, sa fokusom na popularizaciju sporta i zdravih stilova života kod mladih generacija.

Opština Tivat jedna je od pet opština koja je u okviru ovog projekta dobila vrijednu donaciju koša i prateće konstrukcije. Tim povodom danas je na terenu na Ostrvu cvijeća, na kom je instalirana oprema, upriličena svečanost kojoj su prisustvovali predstavnici kompanije Volcanobet, javnog servisa RTCG i bivši crnogorski košarkaš, sada trener Vlado Šćepanović, zajedno sa mladim košarkašicama tivatskog kluba „Sea Stars“. Događaju su prisustvovali i potpredsjednik opštine Vadimir Arsić i drugi predstavnici lokalne uprave. Teren je prethodno uredilo DOO „Komunalno“ Tivat.

Kako je istaknuto, cilj kampanje je popularizacija sporta i košarke kod djece kako bi ih, umjesto provođenja vremena uz kompjutere i telefone, usmjerili na zdrave stilove života. „U saradnji sa RTCG, koji će kao javni servis promovisati ovaj projekat i priču o zdravim stilovima života, želimo da pošaljemo i poruku svim ostalim kompanijama, da pokreću slične društveno odgovorne kampanje i da ulažu u ovakve aktivnosti. Neka djeci prvi susret sa košarkom i loptom bude napolju, kroz igru na terenima na svježem vazduhu“ saopšteno je iz kompanije Volcanobet.

Najčitanije