20.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Opšta bolnica Kotor: Bez prijeke potrebe ne dolazite na specijalističke preglede

Bolnica Kotor foto Boka News

Iz Opšte bolnice Kotor apeluju na građane da, zbog pogoršanja epidemiološke situacije uzrokovane COVID-om 19, bez prijeke potrebe ne dolaze na specijalističke preglede.

Direktor ove zdravstvene ustanove, internista kardiolog dr Davor Kumburović,  kazao je za Radio Kotor da, ako se ispostavi za potrebno, niti jedan pacijent ipak neće biti vraćen bez pregleda.

Dom zdravlja Kotor i ovom prilikom apeluje na sve sugrađane da još jednom pokažu odgovornost i striktno se pridržavaju preporuka i preventivnih mjera Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti.

U cilju sprečavanja daljeg širenja infekcije korona virusom, preporuka je da se bez prijeke potrebe ne dolazi u objekat Doma zdravlja, već da se pacijenti najprije jave ljekarima na već poznate brojeve telefona. U ovakvim okolnostima, svaki odlazak ljekaru sa simptomima respiratorne infekcije nosi rizik za sve osobe iz okruženja, posebno stare i hronične bolesnike.

Adekvatna komunikacija telefonom sa zdravstvenom službom imperativ je u borbi protiv ovog virusa koji je trenutno glavni globalni zdravstveni problem. To se posebno odnosi na osobe koje su boravile u pogođenim područjima ili koje su eventualno imale kontakt sa oboljelim osobama.

Takođe, preporučuje se hroničnim bolesnicima da za redovnu terpiju koriste elektronske servise zakazivanja ili dostupne telefonske brojeve, saopštavaju iz Doma zdravlja.

U cilju bolje informisanosti naših sugrađana, na ulazu u Dom zdravlja postavljen je informativni pult, gdje medicinsko osoblje daje informacije i edukativne flajere o prevenciji korona virusa.

Građani Kotora su od početka pojave infekcije imali visok stepen svijesti i shvatili značaj prevencije u borbi sa ovim virusom, tako da smo ubijeđeni da će se i u novonastaloj situaciji ponašati odgovorno i poštovati propisane mjere Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti.

Kontak telefoni su:

032 / 334 – 533

Glavna sestra Doma zdravlja Kotor, Marsela Mirošević

069 / 015 – 796

Epidemiolog, dr Tatjana Lalović

069 / 613 – 422

Izabrani doktori za odrasle

069 / 307 – 245

Izabrani doktori za djecu

069 / 428 – 556

Najčitanije