15 C
Kotor

Slušaj online radio

Opština H. Novi: Završeni radovi na sanaciji puteva i izgradnji proširenja na novskom dijelu poluostrva Luštica

Luštica

U cilju obnove i poboljšanja putne infrastrukture, na novskom dijelu poluostrva Luštica su u prethodom periodu završeni radovi na sanaciji puteva i izgradnji proširenja na više lokacija. Uz radove izvedene tokom 2019. i 2020. godine na asfaltiranju puteva, saobraćaj se sada odvija redovno i uz bolje uslove, a veliki broj izgrađenih proširenja omogućava nesmetano mimoilaženje učesnika u saobraćaju.

Kako je kazala predsjednica Mjesne zajednice Luštica, Ana Zambelić Pištalo, proširenja su urađena od sela Begovići prema skretanju ka uvali Veslo, na putu koji vodi ka uvalama Mirište i Žanjice, a sanirani su i dijelovi puta koji nisu bili u najboljem stanju.

Ona je podsjetila da je krajem 2019. godine uloženo preko 80 hiljada eura na asfaltiranju dionice od granice novskog dijela poluostrva ka selima Mardari i Begovići, kao i dijelova puteva prema uvali Mirište i dijelu puta ka zaseoku Zabrđe.

-Vrijednost upravo izvedenih radova na izgradnji proširenja i sanaciji puteva iznosi  nešto preko 55 hiljada eura, a pored Opštine Herceg Novi i Mjesne zajednice, veliku finansijsku podršku su pružili investitori koji realizuju projekte na novskom dijelu poluostrva. Želim da posebno zahvalim kompaniji OHM Mamula, vlasnicima kompleksa Ribarsko selo, te kompanijama „CR Investment“ i Studio FAADU iz Podgorice,kao i vlasnicima ugostiteljiskih objekata  na velikoj pomoći i izdvajanjima kako bismo predmetne radove otpočeli i kvalitetno priveli kraju. Nadamo se će u narednom periodu ovakva saradnja biti nastavljena i nadograđena, kazala je Zambelić Pištalo i dodala da je u razgovoru sa izvršnim direktorom OHM Mamula, Predragom Nenezićem, ukazano na mogućnost saradnje na polju kulture, a po završetku rekonstrukcije i izgradnje hotela na ostrvu Lastavica.

Luštica

-Uzevši u obzir da Opština Herceg Novi i Luštica bay podržavaju Operosa festival, vjerujem da će slična podrška i saradnja biti uspostavljena i kad su drugi projekti u kulturi u pitanju, poručila je Zambelić Pištalo.

Ona je takođe podsjetila na kvalitetnu saradnju sa Opštinom Tivat, koja je u prethodnom periodu uložila sredstva za asfaltiranje puta od Oblatna prema granici sa novskim dijelom Luštice, kao i sa Javnim preduzećem „Komunalno“ Tivat koji su pokosili taj dio puta, čime su infrastrukturno stanje i uslovi za vožnju na ovoj trasi znatno poboljšani.

Zambelić Pištalo je ovom prilikom zahvalila i članovima Savjeta Mjesne zajednice, formiranom u maju 2019. godine, na konstruktivom radu, izdvojenom vremenu i volji  uz nadu da će uspjeti da realizuju sve što je planom i programom rada MZ Luštica naznačeno.

Najčitanije