20.5 C
Kotor

Slušaj online radio

Opština Herceg Novi i PVK Jadran Carine postigli dogovor

Opština Herceg Novi i PVK Jadran Carine postigli dogovor

Predsjednik Opštine Herceg Novi Stevan Katić i predsjednik PVK Jadran Carine dr Đuro Marić potpisali su danas Sporazum o regulisanju međusobnih odnosa grada i kluba. Sporazum će stupiti na snagu nakon usvajanja u Skupštini opštine Herceg Novi i skupštini PVK Jadran,  čime će Opština postati vlasnik 30 odsto kluba, 70 odsto pripada osnivačima odnosno članovima skupštine kluba, a za eventualno otuđenje imovine biće potrebna podrška 4/5 članova skupštine. Na ovaj način je praktično onemogućeno otuđenje imovine, što je bio jedan od glavnih ciljeva pregovora u prethodnom periodu.

Predsjednik Katić zadovoljan je postignutim dogovorom. Intenzivna komunikacija u prethodnom periodu, uz početne nesporazume, rezultirala je sporazumom kojim se definišu svi bitni elementi za Opštinu Herceg Novi i PVK Jadran, kao i novi odnosi između grada i kluba. PVK Jadran je i gradski i opštinski klub, što je u okviru ovog sporazuma i definisano, poručio je Katić.

Kako je kazao predsjednik PVK Jadran, dr Đuro Marić, potpisavanjem ovog sporazuma klub je obezbijedio za funkcionisanje značajnu podršku od strane grada, a isto tako potvrđena je pripadnost kluba gradu i sredini u kojoj funkcioniše.

-Potpisavanje ovog ugovora rezultat je međusobnog poštovanja i uvažavanja, ali i kapaciteta obje strane da dođu do najboljeg mogućeg rješenja za Opštinu, grad i klub. Ovaj ugovor će biti verifikovan od strane skupštine kluba i Skupštine opštine Herceg Novi. Vjerujem da je ovo jedna nova strana u zajedničkom djelovanju Opštine Herceg Novi i PVK Jadran, novi početak i vjerujem da će rezultirati sa dobrim sportskim rezultatima, kazao je Marić.

Opština će nastaviti da učestvuje u finansiranju kluba shodno procentu učešća, svake godine će se taj iznos definisati, tako da neće biti manji nego što je bio prethodnih godina.

Predsjednik skupštine kluba Boro Mračević istakao je da veliku zahvalnost duguje predstavniku Opštine Herceg Novi dr Savu Mariću, koji je bio svojevrsni inicijator, ali i posrednik u razgovorima između Opštine i kluba.

-Članovi koji su sada u skupštini kluba ukupno imaju preko 600 godina staža u Jadranu, a zajedno sa Opštinom, i preko 700. Cijelo vrijeme nam je želja bila da se imovina koju smo decenijama stvarali ne smije otuđiti i da ostane za buduća pokoljenja Jadranaša i djece iz Novoga, kazao je Mračević.

Opština Herceg Novi i PVK Jadran Carine postigli dogovor

Prisutnima se obratio i dr Savo Marić, koji je naglasio da su razgovori vođeni više puta, nisu bili teški pregovori, sem nesuglasica koje su iz sastanka u sastanak rješavali.

-Drago nam je da smo mi Novljani uspjeli ovo da riješimo, bez posredovanja sa strane. Svjedoci smo da su nekad ta posredovanja išla na štetu čitavog grada. U eri novih velikih i malih problema u regionu koji se dešavaju, danas ide lijepa vijest iz Herceg Novog, i željeli bi da budemo primjer svima da se nekad neke stvari koje u momentu djeluju nepremostive, na kraju mogu riješiti na pravi način, zaključio je dr Marić.

Najčitanije