14 C
Kotor

Slušaj online radio

Opština Kotor: “Od kada je formirana nova lokalna vlast, nije bilo povećanja broja zaposlenih”

Kotor – panorama – foto Boka News

Prethodnih dana crnogorska javnost je više puta pogrešno informisana da je broj zaposlenih u Opštini Kotor u porastu, pa se tako čak i u Skupštini Crne Gore baratalo brojem od 80 novozaposlenih. Juče je dijelu javnosti plasirana informacija da je Kotor jedna od četiri opštine koja “prednjači” u povećanju broja zaposlenih, bez posebnog navođenja da se pomenuti podaci odnose na period do 2017. godine.

Radi potpunog i tačnog informisanja građana obavještavamo da je u 2014. godini u Opštini Kotor bilo 197 zaposlenih, u 2015. godini 200. Sljedeće godine radilo je 197, a 2017. godine 189 zaposlenih, poručuju kabineta predsjednika Opštine Kotor.

“Naglašavamo da od 21. februara 2017., kada je formirana nova lokalna vlast, nije bilo povećanja broja zaposlenih u Opštini Kotor.

Dijagram Opština Kotor

U prilogu ove informacije šaljemo vam i grafikon o fluktuaciji broja zaposlenih za period od 2014. do 2017. Napominjemo da crvena linija pokazuje broj zaposlenih, a plava ukupan broj lica koja  primaju nadoknadu, odnosno broj zaposlenih uvećan za broj lica koja kao bivši funkcioneri – koriste svoje zakonsko pravo da godinu dana po prestanku mandata primaju naknadu zarade jednaku onoj koju su primali za vrijeme dok su bili na funkciji. Nakon smjene prethodne i formiranjem nove uprave, broj bivših funkcionera koji primaju nadkonadu je prirodno porastao”, kaže se u saopštenju iz Opštine Kotor.

Najčitanije