30 C
Kotor

Slušaj online radio

Opština Tivat će izgraditi okretište kod Srednje škole kako bi smanjili saobraćajne gužve

Tivat-panorama

Opština Tivat će do do početka nove školske godine izvesti radove na izgradnji okretišta u Ulici omladinskih brigada kod objekta Srednje škole u Tivtu.

“Ukupna vrijednost radova je oko 60 hiljada eura, a raspisivanje tendera očekujemo u narednih nedjelju dana. Ovom intervencijom u putnu infrastrukturu u značajnoj mjeri bi se smanjile saobraćajne gužve u jutarnjim časovima kada djeca dolaze u školu”- kazao je potpredsjednik tivatske Opštine Vladimir Arsić.

Saobraćajne gužve su posebno izražene u slijepoj Ulici ponladinskih brigade se obzirom da se ona završava parkingom između zgrada Srednje, odnosno Osnovne škole, pa često dolazi do zakrčenja saobraćaja je se vozila ovdje teško okreću zato se istim putem moraju vratiti nazad do Jadranske magistrele. U lokalnoj upravi Tivta računaju da će izgradnjom okretnice, te uz efikasniji rad Komunalne policije i “pauka” koji će revnosnije odnositi nepravilno parkirane automobile kojima nesavjensi vozači njerijetko potpuno zauzmu jedu od dvije trake Ulice Omladinskih brigada, značajno umanjiti problem saobraćajnih gužvi i zakrčenja kod ova dva škoska objekta.

Pored ovoga, lokalna uprava Tivta planira da izradi i postavi novu horizontalnu i vertikalnu saobraćajnu signalizaciju u okviru projekta “Zone škola”. Ona će biti postravljna na pet lokacija u neposrednoj blizini škola kako bi se na taj način dodatno povećao stepen bezbjednosti djece i svih učesnika u saobraćaju. Ukupna vrijednost ovog projekta je 55 hiljada eura.

Izvor:S.L.

Najčitanije