10.5 C
Kotor

Slušaj online radio

Opština Tivat dala u zakup prostoriju Morskom dobru u Domu kulture u Lepetanima

Lepetane – foto Boka Ne

 

Opština Tivat dala je Javnom preduzeću Morsko dobro u zakup jednu poslovnu prostoriju u prizemlju objekta Doma kulture u Lepetanima, a u kojoj će ta državna firma ubuduće obavljati administrativno-tehničke poslove u vezi sa trajektnim prevozom na liniji Kamenari-Lepetane.

Po odluci na koju su saglasnost dali odbornici na sjednici, u petak Opština će Morskom dobru iznajmiti poslovni prostor površine 44 kvadrata, na period od godinu sa mogućnošću produžetka, pišu Vijesti.

Morsko dobro je obavezano da lokalnoj upravi plaća mjesečnu kiriju od 440 EUR i da snosi 80 odsto ukupnih troškova električne energije i vode koja se potroši u lepetanskom Domu kulture.

Prema odluci, ovaj prostor se ustupa “do iznalaženja drugog rješenja” za smještaj službi tog preduzeća koje će obavljati poslove u vezi sa funkcionisanjem trajektnog prevoza u Boki.

Prema nezvaničnim informacijama, Morsko dobro je sa Ministarstvom odbrane postiglo sličan sporazum po kome će ta firma ubuduće za potrebe funkcionisanja svoje tehničke radionice koja im je neophodna za svakodnevnu eksploataciju trajekta, koristiti jedan od objekata u krugu vojnog skladišta Lepetane.

Morsko dobro je po nalogu Vlade raskinulo prošlog mjeseca ugovor o zakupu trajekte linije Kamenari – Lepetani sa privatnom kompanijom Pomorski saobraćaj i preuzeo je ovu liniju, a Vlada mu je omogućila i da po hitnom postupku mimo Zakona o javnim nabavkama kupi trajekte koji mu trebaju za održavanje ove linije.

Pomorski saobraćaj u vlasništvu biznismena Dušana i Dejana Bana i njihovog partnera Željka Mihailovića je od 2004. godine upravljao ovom trajektnom linijom.

Izvor:MINA

Najčitanije