15.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Opština Tivat – do kraja godine biće uloženo milion eura u asfaltiranje ulica

Tivat – panorama

Opština Tivat će ove godine uložiti oko million eura u radove na adaptaciji i modernizaciji postojeće saobraćajne infrastrukture. Krajem maja okončana je tenderska procedura i potpisan je ugovor vrijedan 443.945€ sa ponuđačem “Asfalt-beton gradnja” doo. Shodno ovom ugovoru, u junu su vršeni radovi na asfaltiranju i adaptaciji ulica na lokacijama u Gošićima i Novom naselju u Radovićima. U ove svrhe utrošeno je oko 195.000€, što je nešto manje od polovine ukupnog iznosa.

“Za septembar, po isteku zabrane izvođenja građevinskih radova na teritoriji Opštine Tivat, planiramo dalje aktivnosti. Novim slojem asfalta ćemo prekriti ulice na Seljanovu, u Mažini, Marićima, Dumidranu, Donjoj Lastvi, Gradiošnici…” – najavio je direktor Direkcije za investicije Vlado Brguljan.

Narednih dana, kako navode iz Direkcije, biće raspisan još jedan tender za odabir izvođača radova na asfaltiranju ulica u Tivtu, a procjenjena vrijednost radova je oko 500.000€.

Po zasebnom tenderu izvršeni su radovi na sanaciji potpornog zida i djelovima ulica u Kostićima, u vrijednosti od 15.000€. Ovih dana izvršeno je asfaltiranje dionice puta MR1 – Topliš, prema Bigovi, a vrijednost radova je 45.000€.

Najčitanije