17.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Preminuo legendarni igrač Hajduka Miroslav Bošković

Miro Bošković u Tivtu -desno promocija knjige Hajdukova 71 – foto Boka News

Sinoć je u Danilovgradu u Crnoj Gori, nakon kratke i teške bolesti, preminuo legendarni nogometaš Hajduka i Partizana Miroslav Bošković, Galeb, objavio je klub na službenim stranicama.

– Bio je igrač zadatka, obrambeni igrač u kojeg se svaki trener s povjerenjem mogao pouzdati, ističe se.

Miroslav Bošković rođen je u Beogradu 3. januara 1947. godine. Jugoslavenski je nogometni reprezentativac. Nogometnu je karijeru započeo u NK Zadar, tadašnjem klubu dalmatinske zone, a 1965. godine dolazi u Hajduk.

Ugovor je potpisao početkom jula te 22. avgusta debitirao u dresu Hajduka protiv Crvene Zvezde. Imao je tek osamnaest godina.

Za Hajduk je igrao do 1973. godine odigravši u bijelom dresu 405 utakmica na kojima je postigao 31 pogodak.

Prijatelji se pismom sućuti obitelji oprostili od Mira Boškovića 

Sa tugom u srcu i težinom u duši, primili smo vijest da nas je naš dragi Miro, suprug, otac, sportaš, a nadasve pravi čovjek napustio u svojoj 76.godini.

Sjećamo ga se kada je u svoj Hajduk došao davne 1965. godine iz Zadra, i od tada nastupao za prvu momčad do 1973.godine. Osvojio je u tom periodu 2 kupa maršala Tita i to prvi 1967.g i drugi 1970.godine te trijumfalno osvojeno prvenstvo države 1971.godine. U svojoj trofejnoj sportskoj karijeri u trajanju od 8 godina odigrao je 405 utakmica i dao 31 zgoditak.

Bio je u pravom smislu oličenje istinskog borca i igrača koji se bori do zadnjeg sučeva zvižduka i kraja utakmice. Nažalost sada mu je odsvirana zadnja kao kraj ove životne utakmice. Još nam je u svježem sjećanju promocija knjige Maria Garbera “Hajdukova 71.” kod Vas u Tivtu i susreta sa suprugom i njime.

Susret pun utisaka, emocija na granici suza radosnica, zato ovim putem mi niže navedeni gđa Verica Mađer, gdin Petar Lovrić, gdin Miro Marušić i gdin Slaven Luštica, izražavamo duboko saučešće povodom smrti našeg dragog i poštovanog Mira Boškovića!

Neka mu bude laka zemlja Crnogorska!

„Hajdukova ’71“ oduševila publiku i vratila prošlo vrijeme…

Najčitanije