22.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Opština Tivat formirala posebnu Kancelariju za saradnju sa mjesnim zajednicama

Tivat – mikophotography montenegro

Prioritetan zadatak Kancelarije za saradnju sa mjesnim zajednicama i pružanje pravne pomoći građanima je izbor organa mjesnih zajednica u Opštini Tivat (Krašići, Gradiošnica, Lepetane, Lastva-Seljanovo) kao i osnivanje mjesne zajednice Tivat – Centar – saopšteno je juče iz lokalne uprave.

„Ostvarivanje što boljeg i efikasnijeg rada svih MZ sa teritorije opštine Tivat je krajnji cilj djelovanja Kancelarije. Na taj način će se stvoriti svi neophodni uslovi za intezivnije i kvalitetnije učestvovanje građana sa područja MZ u odlučivanju o poslovima koji su od izuzetnog interesa za lokalno stanovništvo, samim tim i lakše obavještavanje o aktuelnim problemima i  njihovim potrebama”- saopštio je Ivan Obradović, šef Kancelarije, koja je formirana nedavno, u okviru Sekretarijata za lokalnu samoupravu.

Postojećim MZ  predstoji izbor Savjeta i nadzornog odbora, a zadatak Kancelarije je regulisanje imovinsko-pravnih pitanja MZ, te tehničko unapređenje ili obnavljanje informatičke i ostale kancelarijske opreme za rad tih organa.

„Definisaćemo i modele i dinamiku pružanja pravne pomoći iz oblasti rada lokalne samouprave građanima, inicirati sastanke sa predsjednicima Savjeta MZ i koordinirati njihovu saradnju sa opštinskim službama.“ – dodao je Obradović.

Izvor:S.L

Najčitanije